To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [ALL] gumy do sprezyn

Anonymous - 16-05-2007, 17:55
Temat postu: [ALL] gumy do sprezyn
mam pytanie o gumy do sprezyn, mozna takie kupic za ok 5zł

gdy mam w Colcie zaladowany komplet nie obejdzie sie bez obcierania opon na duzych nierownosciach (opony 205mm daja znac o sobie ale ze amortyzator dobija tak nisko to tez nie dobrze! a przeciez wymienialem 2mies temu wszystkie amory) chcem wsadzic w sprezyny takie gumy mysle ze zalatwi to moj problem

prosze napiszcie jakie sa minsy takiego rozwiazania

wojmi1 - 16-05-2007, 19:35

praktycznie brak minusów wg mnie -guma dziala jak amor-resor :badgrin:
ale przyczyna nie lezy w amorach tylko w za miekich sprezynach :badgrin:

Anonymous - 16-05-2007, 20:23

tak wymiana sprezyn na nowe to najleprze rozwiazanie - najbardziej rozsadne
rzadko woze komplet, najczesciej 1 osobe z przodu do pracy ale czasem trafiaja sie ludzie z rodziny i wtedy jest :? wtedy przy jezdzie po miescie 50km/godz przy naglej nierownosci sa obcierki

gumy to jest dla mnie najleprze rozwiazanie, wtedy bez bulu mogbym zabrac nawet dwie ciocie do tylu :wink:

z takimi gumami sprezyna napewno w niektorych miejscach swojej dlugosci pracuje intensywniej i po jakims czase moze nawet peknac :?

[ Dodano: 16-05-2007, 20:27 ]
ale moze to tez przedluzyc zycie amortyzatorow ktore dopiero wymienilem poniewaz nie beda juz tak nisko dobijac

Anonymous - 16-05-2007, 23:32

ja wlasnei takie gumy wkrecilem w sprezyny bo mialem za duze felgi 15 i opony mi obcieralo w 3 osoby i teraz jes dobrze powiem ze nawet lepiej sie prowadzi jest taki sztywny i zwiezly:)
Anonymous - 17-05-2007, 14:51

Zycze powodzenia z tymi gumami.Jezeli obciera to:
-zle dobrane opony
-zle dobrane felgi
Przez gumy pekly mi sprezyny.JEzeli amortyzator za mocno dobija to moze czas juz na jego wymiane?
krotko mowiac gumy TAK ale nie w sprezyny :)
Pozdrawiam