|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ALL] gumy do sprezyn |
Autor |
Wiadomość |
ŁukaszGTi [Usunięty]
|
Wysłany: 16-05-2007, 17:55 [ALL] gumy do sprezyn
|
|
|
mam pytanie o gumy do sprezyn, mozna takie kupic za ok 5zł
gdy mam w Colcie zaladowany komplet nie obejdzie sie bez obcierania opon na duzych nierownosciach (opony 205mm daja znac o sobie ale ze amortyzator dobija tak nisko to tez nie dobrze! a przeciez wymienialem 2mies temu wszystkie amory) chcem wsadzic w sprezyny takie gumy mysle ze zalatwi to moj problem
prosze napiszcie jakie sa minsy takiego rozwiazania |
Ostatnio zmieniony przez harpagan 24-10-2007, 01:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
wojmi1
Mitsumaniak lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 49 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 1579 Skąd: Oswiecim-Piotrowice
|
Wysłany: 16-05-2007, 19:35
|
|
|
praktycznie brak minusów wg mnie -guma dziala jak amor-resor
ale przyczyna nie lezy w amorach tylko w za miekich sprezynach |
_________________ lancer 4 wd combi 87, 89 ; c12v 1.5 90, gal E33 90 +e33 |
|
|
|
 |
ŁukaszGTi [Usunięty]
|
Wysłany: 16-05-2007, 20:23
|
|
|
tak wymiana sprezyn na nowe to najleprze rozwiazanie - najbardziej rozsadne
rzadko woze komplet, najczesciej 1 osobe z przodu do pracy ale czasem trafiaja sie ludzie z rodziny i wtedy jest wtedy przy jezdzie po miescie 50km/godz przy naglej nierownosci sa obcierki
gumy to jest dla mnie najleprze rozwiazanie, wtedy bez bulu mogbym zabrac nawet dwie ciocie do tylu
z takimi gumami sprezyna napewno w niektorych miejscach swojej dlugosci pracuje intensywniej i po jakims czase moze nawet peknac
[ Dodano: 16-05-2007, 20:27 ]
ale moze to tez przedluzyc zycie amortyzatorow ktore dopiero wymienilem poniewaz nie beda juz tak nisko dobijac |
|
|
|
 |
kajdan87 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-05-2007, 23:32
|
|
|
ja wlasnei takie gumy wkrecilem w sprezyny bo mialem za duze felgi 15 i opony mi obcieralo w 3 osoby i teraz jes dobrze powiem ze nawet lepiej sie prowadzi jest taki sztywny i zwiezly:) |
|
|
|
 |
cimon102 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-05-2007, 14:51
|
|
|
Zycze powodzenia z tymi gumami.Jezeli obciera to:
-zle dobrane opony
-zle dobrane felgi
Przez gumy pekly mi sprezyny.JEzeli amortyzator za mocno dobija to moze czas juz na jego wymiane?
krotko mowiac gumy TAK ale nie w sprezyny
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|