[92-96]Galant E5xA - [E52A 1.8] Brak świateł, nie działają światła
ROOB - 24-05-2007, 21:59 Temat postu: [E52A 1.8] Brak świateł, nie działają światła Witam...
prosze o pomoc.. może ktoś wie.. może coś doradzi.. mianowicie: samoistnie gasną mi światła mijania.. lub w ogóle nie można ich "zapalić" myśla że to może ten przełącznik świateł i kierunków, ale nie wiem.. ostatnio podczas jazdy w nocy zgasły i koniec.. zmieniałem z mijania na drogowe kilka razy i załapały... ale teraz już to nie pomaga..
dziękuje za wszelkie podpowiedzi...
pozdrawiam serdecznie... robert.
Anonymous - 24-05-2007, 22:10
Sprawdź jeszcze przekaźnik,jeśli nie to wyłącznik do wymianki.Można ewentualnie naprawić jak się da.
ROOB - 25-05-2007, 10:45
przekaźnik oki...działa.. to na 90% wydaje się że przełącznik zespolony przy kierownicy.. tak myśle.. można to w ogóle naprawić?gdzie kupić? dziś do pracy już bez światełek..dz..pozdrawiam..
Adaho_krak - 25-05-2007, 11:05
może wystarczy wymienić lub oczyścić kostki przy żarówkach, zanim wymienisz przełącznik sprawdz na 100% czy to jego wina, moim zdanie jeśli pada wyłącznik to odrazu nie stopniowo Podziel się wynikami pracy POWODZENIA !!
ROOB - 25-05-2007, 16:27
kostki przy żarówkach.. mało realne..upewnić się na 100%...ale jak?? kiedy słysze że przekaźnik przyciąga jest ok, no..ale teraz przestał..głucha cisza.. rozmawiałem z elektrykiem...powiedziałem mu co się dzieje, stwierdził bez wahania że to właśnie przełącznik świateł...że tam jakieś blaszki czy coś.. już organizuje inny przełącznik, ale to potrwa... mam miernik.. jutro mam zamiar poszukać ów przewodów... może uda się tymczasowo jakoś to "zmostkować"...na pozycyjnych nie da się śmigać a na przeciwmgielnych... pomyślą że wariat jedzie.. ech... dziękuje...
pozdrawiam. robert.
[ Dodano: 30-05-2007, 20:13 ]
Witam ponownie...
cóż... kupiłem ów nieszczesliwy przełącznik i co.... nie chce ktoś odkupić? hihi
sprawdziłem wszystko.. kierowcy pozdrawiali mnie przez tydzień... dziś mija drugi dzień jak auto naprawia spec od elektryki.. co tak długo można robić? podobno ma być gotowe na jutro.. może nowe przewody?? pozdrawiam.
|
|
|