|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 29-05-2007, 12:51 |
[E52A 1.8] Brak świateł, nie działają światła |
Autor |
Wiadomość |
ROOB
Mitsumaniak ROOBert 01218/KMM

Auto: Galant EA5A 6A13
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Wrz 2006 Posty: 123 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 24-05-2007, 21:59 [E52A 1.8] Brak świateł, nie działają światła
|
|
|
Witam...
prosze o pomoc.. może ktoś wie.. może coś doradzi.. mianowicie: samoistnie gasną mi światła mijania.. lub w ogóle nie można ich "zapalić" myśla że to może ten przełącznik świateł i kierunków, ale nie wiem.. ostatnio podczas jazdy w nocy zgasły i koniec.. zmieniałem z mijania na drogowe kilka razy i załapały... ale teraz już to nie pomaga..
dziękuje za wszelkie podpowiedzi...
pozdrawiam serdecznie... robert. |
_________________ Był. E52A, EA5A, obecnie Hanka ale, wszystko z czasem...
 |
Ostatnio zmieniony przez robertdg 08-03-2015, 10:42, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
arkobubel [Usunięty]
|
Wysłany: 24-05-2007, 22:10
|
|
|
Sprawdź jeszcze przekaźnik,jeśli nie to wyłącznik do wymianki.Można ewentualnie naprawić jak się da. |
|
|
|
 |
ROOB

|
Wysłany: 25-05-2007, 10:45
|
|
|
przekaźnik oki...działa.. to na 90% wydaje się że przełącznik zespolony przy kierownicy.. tak myśle.. można to w ogóle naprawić?gdzie kupić? dziś do pracy już bez światełek..dz..pozdrawiam.. |
 |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 25-05-2007, 11:05
|
|
|
może wystarczy wymienić lub oczyścić kostki przy żarówkach, zanim wymienisz przełącznik sprawdz na 100% czy to jego wina, moim zdanie jeśli pada wyłącznik to odrazu nie stopniowo Podziel się wynikami pracy POWODZENIA !! |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
ROOB

|
Wysłany: 25-05-2007, 16:27
|
|
|
kostki przy żarówkach.. mało realne..upewnić się na 100%...ale jak?? kiedy słysze że przekaźnik przyciąga jest ok, no..ale teraz przestał..głucha cisza.. rozmawiałem z elektrykiem...powiedziałem mu co się dzieje, stwierdził bez wahania że to właśnie przełącznik świateł...że tam jakieś blaszki czy coś.. już organizuje inny przełącznik, ale to potrwa... mam miernik.. jutro mam zamiar poszukać ów przewodów... może uda się tymczasowo jakoś to "zmostkować"...na pozycyjnych nie da się śmigać a na przeciwmgielnych... pomyślą że wariat jedzie.. ech... dziękuje...
pozdrawiam. robert.
[ Dodano: 30-05-2007, 20:13 ]
Witam ponownie...
cóż... kupiłem ów nieszczesliwy przełącznik i co.... nie chce ktoś odkupić? hihi
sprawdziłem wszystko.. kierowcy pozdrawiali mnie przez tydzień... dziś mija drugi dzień jak auto naprawia spec od elektryki.. co tak długo można robić? podobno ma być gotowe na jutro.. może nowe przewody?? pozdrawiam. |
 |
|
|
|
 |
|
|