Eclipse - Techniczne - [1G] Rolka napinajaca klime???
Anonymous - 01-06-2007, 18:52 Temat postu: [1G] Rolka napinajaca klime??? panowie kupielm auto i nie bylo pasak ani rolki klimatyzacji??? pytanko bo w manualu nie moge sie dopatrzyc czy tam jest jaks rolka napinajaca???jesli tka to czy mogl by mi ktos podac wymiary chodzi o srednice rolki i o srube jaka jest mocowany oraz w jaki sposob jest tam poprowadzony pasek po niej czy strona pracujaca czy strona gladka??? moze ma ktos fotke tego???
Adaho_krak - 01-06-2007, 22:35
Jeśli ktoś odpioł klime, to prawdopodobnie masz uszkodzony kompresor (sprężarkę), koszt naprawy + nabicie i czyszczenie układu to około 1200 zł na początek, jeśli układ po tej operacji będzie szczelny. Jeśli nie dochodzi najczęściej parownik czyli nstępne 500 + jkieś wężyki itd. Koleś zaczoł naprawę ze sprawną sprężarką wydał 800 zł i dalej nie działa. Chesz dalej naprawiać ?? Ja odpuściłem.
Anonymous - 02-06-2007, 06:57
naprawiac bo u mnie pekl pasek bo rolka uszkodzona byla mam czesc rolki:( wiec potrzebuje jej wymiar???
Anonymous - 06-07-2007, 11:12
kurna gdybym przeczytał to wcześniej.... bo właśnie wkładałem rolkę od 1g do 2g do siebie i pasuje... w razie czego ile mnie pamięć nie myli to w JC auto mają te rolki, w końcu to części eksploatacyjne.
|
|
|