[97-04]Galant EAxA/W - [EA5W 2.5] Sprzęgło niskobiorące, mocno drgające
Grid - 08-06-2007, 15:17 Temat postu: [EA5W 2.5] Sprzęgło niskobiorące, mocno drgające Witam,
Mój nowy rekin '97 manual ma bardzo nisko biorące sprzęgło, dosłownie w podłodze co było widoczne już przy zakupie. Dodatkowo przy przerzucaniu biegów wpada czasami w bardzo niepokojące drgania:
-Przy przerzucaniu biegów "kapeluszniczym" biegów czyli między 2k a 3k rpm i na niskich prędkościach wszystko OK, ale przy zmianie biegu lekko poszarpuje samochodem ("buja głowami")
-Przy przerzucaniu biegów "autostradowym" czyli między 4-5k rpm i powyżej 120km/h sprzęgło po wciśnięciu mocno drży tak jakby przenosiło drgania z układu napędowego. Drgania są wyraźnie wyczuwalne stopą, czegoś takiego nie miałem w żadnym innym samochodzie jakim jeździłem (nawet w Astrze '92).
Szukałem w archiwum ale nic nie mogłem znaleźć o sprzęgle. Czy TTTM (Ten Typ Tak Ma)? Czy może powinienem coś z tym sprzęgłem zadziałać (odpowietrza się to cudo?)
Pozdrawiam,
Grid
macia - 08-06-2007, 15:39
Grid napisał/a: | Czy TTTM (Ten Typ Tak Ma)? |
Ten typ tak nie ma Lepiej poszukaj przyczyny, bo to nie jest normalna sytuacja.
Grid - 08-06-2007, 16:35
macia napisał/a: | Grid napisał/a: | Czy TTTM (Ten Typ Tak Ma)? |
Ten typ tak nie ma Lepiej poszukaj przyczyny, bo to nie jest normalna sytuacja. |
Jeżeli ktoś na forum ma pomysł co to może być. Nie znam żadnego dobrego warsztatu (nie-ASO) w Łodzi który by mi zdiagnozował Miśka. A do ASO nie chcę jechać bo nie mam paru tysięcy na zbyciu żeby coś prostego naprawiać.
Pozdrawiam,
Grid
piwkotom - 08-06-2007, 17:12
Grid, w ASO nie jest wcale tak tragicznie, niedawno bylem
Sprobuj tutaj: Marusik 604902020 - facet jest w Tuszynie ale zawsze i wszedzie go polece. Ceni nietanio ale robi solidnie i zawsze zrobi tylko to co potrzeba a ewentualnie podpowie co by jeszcze nalezalo
Anonymous - 08-06-2007, 20:31
ja bym spróbował odpowietrzyć sprzęgło, nic nie kosztuje a być może coś zmieni
bartekino - 06-04-2010, 19:57
Witam. mam takie pytanko jestem od jakiegoś czasu posiadaczem miska tylko martwi mnie jedna sprawa... Podczas ruszania na 1 i puszczania sprzęgła drga auto , tak samo z zmiany z 1 na 2 jak chce delikatnie puścić sprzęgło to auto drga muszę puścić szybko. Sprzęgło się nie ślizga łapie bez problemu. Jedynie co zauważyłem to tak jak by się zacinało bo puszczam a ono nie idzie i po chwili odbije. Ale nie zawsze i delikatnie Prosze o jakies podpowiedzi Pozdrawiam
pelu - 07-04-2010, 10:17
drgania podczas ruszania, to winna prawdopodobnie tarczy sprzegla, sprezyny spelniajace funkcje tlumika drgan "nie zyja"
przycinanie sie,to raczej wina docisku, takze mozesz szukac nowego sprzegla
bartekino - 07-04-2010, 19:08
A powiedz mi czy te drgania moga byc spowodowane zabrudzona przepustnica ?? bo obroty na biegu jałowym są niskie i lekko falują a czytałem ze podobne objawy przy zabrudzonej przepustnicy mozliwe ze to jest przyczyna ??
Owczar - 07-04-2010, 20:36
bartekino, jeśli to się dzieje tylko przy ruszaniu to czeka Cię wymiana kompletnego sprzęgła. Być może docisk też jest winien, ale tak czy inaczej sprzęgło do wymiany.
pelu - 09-04-2010, 00:26
bartekino napisał/a: | A powiedz mi czy te drgania moga byc spowodowane zabrudzona przepustnica ?? bo obroty na biegu jałowym są niskie i lekko falują a czytałem ze podobne objawy przy zabrudzonej przepustnicy mozliwe ze to jest przyczyna ?? |
falujace obroty nie beda przyczyna szarpan podczas ruszania, wg mnie drgania powoduje tarcza sprzegla
|
|
|