To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - temperatura

Anonymous - 13-06-2007, 08:04
Temat postu: temperatura
witam wczoraj zagotowała mi sie carisma. Czy to jest normalny obiaw że przy zmianie biegów auto gosło?????????
Matejko - 13-06-2007, 09:08

nie, to nie normalny objaw ze przegrzal i pewnie zatarl lekko ci sie silnik, sprawdz czy masz olej a w ukladzie chlodzenia jest plyn - chociaz jak dlugo jechales z za duza temperatura to bym za innym silnikiem sie rozejrzal, bo tego szkoda robic
Anonymous - 13-06-2007, 10:27

nie silnik jest ok, kiedy zapaliła sie kontrolka od razu zgasiłęm silnik, a to ze on przed tem gasł to komputer zapobiegał przegrzaniui sam odłanczał bene. poczekałm az silnik wystygł , nalałem płynu i już było ok
Matejko - 13-06-2007, 11:27

no to nie ma strachu - teraz bym tylko obserwowal czy temperatura nie wyhyla sie w prawo za pion :)
Anonymous - 13-06-2007, 15:04

chodzi o to ze silnik sam się wyłanczał przy zmianie biegu żeby się nie przegżał, tak myślę
mlun - 13-06-2007, 16:49

O czymś takim nie słyszałem jeszcze:P
Pieniek - 13-06-2007, 20:14

W DID jest zabezpieczenie silnika przed przegrzaniem. Kupiłem swojego z niesprawnym wentylatorem. Gdy temperatura doszła do 2/3 skali silnik przestał reagować na pedał gazu i ciągle pracował na wolnych obrotach. Wciśnięcie pedału na maxa powodowało wzrost obrotów do ok. 1000 ( pewenie po to aby pozwolić kierowcy zjechać z drogi). Dałem na full ogrzewanie i po chwili znów miałem normalny gaz.