To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E3x 88-92] kupiłem gala i się zaczeło

Anonymous - 18-06-2007, 20:54
Temat postu: [E3x 88-92] kupiłem gala i się zaczeło
kupiłem galanta 2l 91rok glsi pierwsze co wymieniłem rozrząd olej tarcze i klocki glowica kapitalny remont i auto przestało gwizdać a tak mi się to podobało, wyciągał 240km/h teraz max 4k obroty to jest 180km/h silnik pracuje twardo najgorzej przy 2k obrotów co jest nie tak pali 13 l na 100km lekko licząc co jest? odpalał z kopnięcia teraz po kilku obrotach wału i gaśnie dopiero po kilku razach pracuje normalnie , znacie może kogoś z okolic Łodzi kto mógłby mi pomóc ?
deejay - 18-06-2007, 21:02
Temat postu: Galuś
Sprawdz ustawienie paska rozrządu i ustawienie zapłonu { 5-7 stopni przy 800obr/min } bo tu chyba tkwi problem bo jak twardo chodzi to musi być żle ustawiony rozrząd :wink:
Rafal_Szczecin - 18-06-2007, 22:15

ja po kupieniu niby sprawdzonego juz egzemplarza ( 2 lata u jednego czlowieka -znajomego ) w niedlugim czasie od kupienia zrobilem glowice ( pekla w 2 miejscach),wymienilem sprzeglo, wodziki dochodzace do skrzynii biegow ( nie ma zamiennikiw, a nowe po 1200 za szt ,a sa dwa wodziki ) ,wymienilem przednia szybe wraz ze zrobieniem podszybia,wymienilem sonde lambda bo palil jak smok ,wymienilem termostat, bo nie lapal temperatury ,przegub tez powiedzial papa do tego doszla regeneracja alternatora i rozrusznika i spawanie tlumika . gdy juz myslalem ze wszystko jest ok ,gal w piatek znow sie pogniewal i wychodzi na to ze szukac bede nowej skrzynii biegow ( padl mechanizm roznicowy ) . i najgorsze jeszcze jest to ze zaczyna go zjadac powoli ruda ( zaczynam rozgladac sie za tylnia klapa i przednia maska ) , no chyba ze znow sie cos popsuje , to juz go chyba spale.
Anonymous - 12-07-2007, 19:00

rozrząd sprawdzony wszystko na punktach i ciągle to samo mechanik się poddał
Hubeeert - 12-07-2007, 21:40

to sprawdzcie zaplon.
Anonymous - 13-07-2007, 19:36

zapłon 7 stopni przy 800 obr nie pomaga jeszcze myślę o poduszce
Hugo - 16-07-2007, 15:19

Sprawdzcie luzy zaworowe.