To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Temperatura

Anonymous - 27-12-2005, 10:54
Temat postu: Temperatura
Witam, problem choc troszke nawiazujacy do tematu Arturro, lecz zupelnie inny. W mojej Carismie (1.8 GDI 98 r.) sprawa wyglada nastepujaco. Otoz po wcisniesiu przycisku OUT TEMP na konsoli od climatronic-u, bez wzgledu na temperature zewnetrzna zawsze pokazywalo +20 st C. Teraz, gdzy temperatura otoczenia jest nizsza pokazuje -22, a najnizsza zaobserwowalem -30. Szlag mnie trafia, gdyz temperature mam ustawiona na +18, a grzeje jak szalony. Zeby w srodku wytrzymac, trzeba nawiew wylaczyc, badz wlaczyc klimke na chlodzenie oczywiscie. Czy ktos sie spotkal z takim przypadkiem? Jesli tak to moze wiecie jak go zwalczyc? Z gory dziekuje za wszystkie podpowiedzi i wskazowki. Pozdrawiam
Bartek - 27-12-2005, 12:03

Prawdopodobnie masz uszkodzony czujnik temp. zewnetrznej. Nie obejdzie sie bez sprawdzenia wraz z okablowaniem (moze byla jakas przygoda przodem i blacharze zle podlaczyli, moze jest urwany przewod - przyczyn moze byc duzo) czujnika ktory na 99% jest w poszyciu przedniego zderzaka (we wszystkich znanych mi autach jest tam)
Jackie - 27-12-2005, 21:42

czujnik 100% - ale chyba w lusterku kierowcy....choć pewny nie jestem
Pozdrawiam