To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E34A 1.8TD] (nie)Olśniło mnie brakiem świateł wstecznych

Anonymous - 11-07-2007, 15:49
Temat postu: [E34A 1.8TD] (nie)Olśniło mnie brakiem świateł wstecznych
Światło wstecznego jakiś czas temu mi robiło stroboskop, a od jakiegoś czasu nie ma go wcale, jak cofam to żeby coś widzieć włączam przeciwmgielne :)
Zaczęło też coś cykać ze skrzyni biegów, tzn jakby z dźwigni, jak docisnę mocniej i trzymam to nie ma tego dźwięku, ostatnio przejechałem do trójmiasta i z powrotem (zrobiłem ponad 1000km) cały czas trzymając dźwignię i dociskając ją...to męczące, szczególnie że nie mam wspomagania i jedną łapą cały czas kręcić to udręka.
No i tu dzisiaj czytam o ceramizerze, który ktoś wlał w nie ten otwór do skrzyni i tam jest jakaś kulka która włącza wsteczne światła, więc może ta kulka u mnie gdzieś uciekła i stąd problemy ze wstecznym światłem i dźwięk (brzdęk, cykanie, bzyczenie) bo się kulka gdzieś wryła gdzie nie powinna.
Co o tym myślicie? Możliwe?
A tak w ogóle to gdzie szukać owej kulki?

pozdrawiam

Krzyzak - 11-07-2007, 16:07

stan przodem do maski, spojrz na skrzynke, to po lewej stronie zobaczysz przewod elektryczny - na jego koncu jest wlasnie wlacznik swiatel do wstecznego - taka spora nasadka (24 czy 27 mm)
Anonymous - 11-07-2007, 17:51

Mówisz o numerku 21 ??

waldi-1 - 11-07-2007, 21:20

to chyba wina czujnika biegu wstecznego, sie rozleciał
Krzyzak - 11-07-2007, 22:48

Truman napisał/a:
Mówisz o numerku 21 ??

tak

Anonymous - 12-07-2007, 10:03

waldi-1 napisał/a:
to chyba wina czujnika biegu wstecznego, sie rozleciał

Sprawdzę to, rozumiem że jak odkręcę to co wskazał Krzyżak to zobaczę tam...
No właśnie, jak się nie rozleciał to co powinienem zobaczyć?

waldi-1 - 12-07-2007, 13:22

ja sie rozleciał do delikatnie odkręcaj zobaczysz spręzynke a potem bolec z czujnika

[ Dodano: 12-07-2007, 13:23 ]
mógł tez sie w środku popsuć czyli ma przerwe i niestyka niema przejscia i stop niedziała a czujnik bedzie cały ale mimo to powoli odkrecaj

Krzyzak - 12-07-2007, 14:14

Truman napisał/a:
No właśnie, jak się nie rozleciał to co powinienem zobaczyć?

kulke na koncu (sprezynka jest w srodku)