Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] Wariuje mi zegarek
Moomin - 19-07-2007, 15:40 Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Wariuje mi zegarek Prawie za każdym razem jak wyłączę i włączę silnik zegarek w komputerze pokazuje inną, niewłaściwą godzinę. Często jest to przesunięcie o 30min w przód lub tył. Zdarzyło mi się też raz, że pokazywana temperatura była od czapy. Natomiast jeśli chodzi o spalanie to wartości są w porządku. Co może być przyczyną?
novy - 24-07-2007, 16:02
Temat dotyczy raczej galanta, ale moze Ci pomoze
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=4021
Ja wlasnie mam na biurku swoj wyswietlacz godziny i patrze czy cos jest z nim nie halo...
Moomin - 24-07-2007, 16:34
Dzięki, przeczytałem tylko, że w Carismie zegarek jest cześcią wyświetlacza komputera i nie wiem czy da się tak łatwo przelutować styki. Nie chciałbym zepsuć wyświetlacza więc chyba muszę przywyknąć.
novy - 27-07-2007, 15:19
Okazalo sie ze nie musialem lutowac. Troszeczke skrzywilem piny wtyczki przy zegerze tak aby wchodzily ciaśniej do gniazda (które jest od strony samochodu) i....pomogło Zegarek chodzi idealnie.
Obyło się bez lutowania.
Więc jeśli boisz sie lutowania spróbuj od tego...
Anonymous - 28-07-2007, 00:46
W razie potrzeby polecam firmę w której taki kompletny wyświetlacz kupisz już za kilkadziesiąt złotych.
MITSUBI-CAR
Pozdrawiam
Moomin - 28-07-2007, 11:39
PAWEŁ-GDI napisał/a: | W razie potrzeby polecam firmę w której taki kompletny wyświetlacz kupisz już za kilkadziesiąt złotych.
MITSUBI-CAR
Pozdrawiam |
Dzięki, aż tak zdesperowany nie jestem. Ważne, że pokazuje spalanie, dystans i prędkość. Ale adres może się przydać w jakimś innym przypadku.
|
|
|