To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - Mitsubishi Carisma 1,8GDI automat

Anonymous - 23-07-2007, 12:12
Temat postu: Mitsubishi Carisma 1,8GDI automat
Witam. Ojciec chce sobiue kupic carisme z 2000r. w automacie przebieg realny 75000km wiec bardzo mały. samochodik zadbany dzwi miał malowane bo ktos je przetrał troche sie odznaczaja ale to nie wazne. chodzi mi o silnik oraz skrzynie slyszałem ze silnik ten jest b. oszczedny ale co z skrzynia jakies sugestie co do automatu nigdy w rodzinie nie bylo sam. a automatem ;) pozdrawiam
Moomin - 23-07-2007, 15:50
Temat postu: Re: Mitsubishi Carisma 1,8GDI automat
Yoji napisał/a:
Witam. Ojciec chce sobiue kupic carisme z 2000r. w automacie przebieg realny 75000km wiec bardzo mały. samochodik zadbany dzwi miał malowane bo ktos je przetrał troche sie odznaczaja ale to nie wazne. chodzi mi o silnik oraz skrzynie slyszałem ze silnik ten jest b. oszczedny ale co z skrzynia jakies sugestie co do automatu nigdy w rodzinie nie bylo sam. a automatem ;) pozdrawiam

Automat jest miodny w Carismie, sam posiadam. Jeśli wszystko z nim w porządku- nie szarpie, nie przeciąga biegów to tylko wymieniać olej w skrzyni i cieszyć się komfortową jazdą.

Anonymous - 24-07-2007, 20:44

Ja też mam Carismę z automatem silnik 1,8 i co prawda nie GDI, ale muszę powiedzieć, że jeździłem ostatnio jeszcze Fordem Mondeo 2,5 z automatem i Oplem Omegą i wydaje mi sie że w mojej Cari te biegi chodzą najlepiej. Tylko pamiętaj o wymianie oleju i fuiltra co 90 tys km a wszystko będzie w porządku. Ja juz nigdy nie kupię auta bez automatu, w Mitsu-rewelka!!!
Moomin - 24-07-2007, 20:49

TomyLee4 napisał/a:
Ja też mam Carismę z automatem silnik 1,8 i co prawda nie GDI, ale muszę powiedzieć, że jeździłem ostatnio jeszcze Fordem Mondeo 2,5 z automatem i Oplem Omegą i wydaje mi sie że w mojej Cari te biegi chodzą najlepiej. Tylko pamiętaj o wymianie oleju i fuiltra co 90 tys km a wszystko będzie w porządku. Ja juz nigdy nie kupię auta bez automatu, w Mitsu-rewelka!!!

Generalnie japońskie automaty są fajne, europejskie szarpią, chodzą niepłynnie, a tu czysta przyjemność.

Anonymous - 24-07-2007, 21:34

no o zmianie to moj ojciec pamieta az za wczas wiec pewnie odrazu zmieni jak kupi ;) dzieki dzis miałem przyjemosc jezdzic faktycznie nie szarpie jak w cytrynie np. ;) pozdarwiam
saphire - 31-07-2007, 00:26

Tylko nie licz na to że po mieście 1.8GDI z klimą ,,w automacie'' będzie oszczędny - patrz na moje spalanie w spritmonitorze - co do całej reszty to wszystko OK. :badgrin: