Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
14-05-2014, 13:29
Mitsubishi Carisma 1,8GDI automat
Autor Wiadomość
Yoji
[Usunięty]

Wysłany: 23-07-2007, 12:12   Mitsubishi Carisma 1,8GDI automat

Witam. Ojciec chce sobiue kupic carisme z 2000r. w automacie przebieg realny 75000km wiec bardzo mały. samochodik zadbany dzwi miał malowane bo ktos je przetrał troche sie odznaczaja ale to nie wazne. chodzi mi o silnik oraz skrzynie slyszałem ze silnik ten jest b. oszczedny ale co z skrzynia jakies sugestie co do automatu nigdy w rodzinie nie bylo sam. a automatem ;) pozdrawiam

Moomin 
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-07-2007, 15:50   Re: Mitsubishi Carisma 1,8GDI automat

Yoji napisał/a:
Witam. Ojciec chce sobiue kupic carisme z 2000r. w automacie przebieg realny 75000km wiec bardzo mały. samochodik zadbany dzwi miał malowane bo ktos je przetrał troche sie odznaczaja ale to nie wazne. chodzi mi o silnik oraz skrzynie slyszałem ze silnik ten jest b. oszczedny ale co z skrzynia jakies sugestie co do automatu nigdy w rodzinie nie bylo sam. a automatem ;) pozdrawiam

Automat jest miodny w Carismie, sam posiadam. Jeśli wszystko z nim w porządku- nie szarpie, nie przeciąga biegów to tylko wymieniać olej w skrzyni i cieszyć się komfortową jazdą.

TomyLee4
[Usunięty]

Wysłany: 24-07-2007, 20:44   

Ja też mam Carismę z automatem silnik 1,8 i co prawda nie GDI, ale muszę powiedzieć, że jeździłem ostatnio jeszcze Fordem Mondeo 2,5 z automatem i Oplem Omegą i wydaje mi sie że w mojej Cari te biegi chodzą najlepiej. Tylko pamiętaj o wymianie oleju i fuiltra co 90 tys km a wszystko będzie w porządku. Ja juz nigdy nie kupię auta bez automatu, w Mitsu-rewelka!!!

Moomin 
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Wysłany: 24-07-2007, 20:49   

TomyLee4 napisał/a:
Ja też mam Carismę z automatem silnik 1,8 i co prawda nie GDI, ale muszę powiedzieć, że jeździłem ostatnio jeszcze Fordem Mondeo 2,5 z automatem i Oplem Omegą i wydaje mi sie że w mojej Cari te biegi chodzą najlepiej. Tylko pamiętaj o wymianie oleju i fuiltra co 90 tys km a wszystko będzie w porządku. Ja juz nigdy nie kupię auta bez automatu, w Mitsu-rewelka!!!

Generalnie japońskie automaty są fajne, europejskie szarpią, chodzą niepłynnie, a tu czysta przyjemność.

Yoji
[Usunięty]

Wysłany: 24-07-2007, 21:34   

no o zmianie to moj ojciec pamieta az za wczas wiec pewnie odrazu zmieni jak kupi ;) dzieki dzis miałem przyjemosc jezdzic faktycznie nie szarpie jak w cytrynie np. ;) pozdarwiam

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 31-07-2007, 00:26   

Tylko nie licz na to że po mieście 1.8GDI z klimą ,,w automacie'' będzie oszczędny - patrz na moje spalanie w spritmonitorze - co do całej reszty to wszystko OK. :badgrin:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi