To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Sygnalizator nie wyłączonych świateł

Anonymous - 26-07-2007, 12:11
Temat postu: [Cari 1.6] Sygnalizator nie wyłączonych świateł
Proszę o pomoc w zlokalizowaniu sygnalizatora włączonych świateł (takie przyjemne przypomnienie o niezgaszonych światłach). Kiedyś działało a teraz nie przypomina. Dodam że kontrolka otwartych dżwi działa.
Student - 26-07-2007, 12:22

Z tego co pamiętzm to jest w kabinie kierowcy przy bezpiecznikach z lewej strony (tak jak jest lewy głośnik ten w desce przy nodze)
Jak nie zapomnę to dzisiaj sprawdzę dokładnie i może jakieś zdjęcie zrobię, coprawda mam GDI ale wiązki w kabinie są raczej takie same.

Anonymous - 26-07-2007, 13:03

Wielkie dzięki będę bardzo zobowiązany.
Anonymous - 26-07-2007, 13:28

czesc sprubój tak:
jak otworzysz drzwi kierowcy to z boku bedziesz miał taka gumke przykrecona do blachy wez to odkrec i przeczyc benzyna lakowa albo jakims rozpuszczalnikiem najpardopodobniej zasniedziało i nie dochodzi do czujnika prad ja tez tak miałem i z tego co czytałęm kiedys na samym poczatku forum to włąsnie jest to czesta przyczyna nie jestem jakims wielkim znawca ale mi pomogło zawsze mozesz sprubowac tylko uwazaj na spreżynki

pozdrawiam

Anonymous - 26-07-2007, 13:37

Dzięki, sprubuję tym sposobem.
Student - 26-07-2007, 14:12

Nie może być to czujnik od drzwi bo zapala się światełko w środku podczas otwierania drzwi. Przynajmniej tak zrozumiałem.l
Matejko - 26-07-2007, 16:23

moze byc bo sa na roznych kabelkach, warto to sprawdzic mimo wszystko
Anonymous - 27-07-2007, 11:00

Student napisał/a:
Nie może być to czujnik od drzwi bo zapala się światełko w środku podczas otwierania drzwi. Przynajmniej tak zrozumiałem.l

U mnie tak właśnie było, dopiero jak rozebrałem czujnik, wyczyściłem- poskutkowało.