To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

LPG - przekładanie instalacji LPG

Anonymous - 27-07-2007, 11:31
Temat postu: przekładanie instalacji LPG
witam wszystkich . mój ojciec parę dni temu rozbił skodę faworit ,auto jest na tyle uszkodzone ze naprawa niema sęsu samochód jest z instalacja gazową i tak sobie pomyślałem ze bym mógł sobie ja przełożyć do swojego colta c51 1,3 na gażniku . mam takie pytanie czy taka przekładka jest możliwa i gdzie taki zabieg można zrobić

za odpowiedzi z góry dzięki

Karol208 - 27-07-2007, 11:40

Przekladke musi ci zrobic autoryzowana stacja LPG I musza ci dac papierek z ktorym polecisz do urzedu po pieczatke do dowodu ze auto jest zasilane LPG. Ale nie wiem czy nie wyjdzie ci taniej zalozyc nowa instalacje LPG:)
Sylwia - 27-07-2007, 12:05

możesz wykorzystać te części tylko nie masz gwarancji na całość, działania LPG,
żeby mieć to oficjalnie to musisz mieć fakture na właściciela auta za montaż i homologacje na auto swoje,
podjedź na jakiś warsztat pokaż co masz za urządzenia. może się zdecydują założyć.
cena inst gaźnikowej to koszt ok 1500-1600zł (bez elektroniki), z tego możeszz wykorzystać zbiornik(ważny 10lat, patrz atest lub tabliczka znamionowa), -odliczą ok 400-500zł! jak reduktor jest w miare pewny i elektrozawór, przełącznik to praktycznie zostają przewody, kabelki i robota,,,