Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
przekładanie instalacji LPG
Autor Wiadomość
damianrally
[Usunięty]

Wysłany: 27-07-2007, 11:31   przekładanie instalacji LPG

witam wszystkich . mój ojciec parę dni temu rozbił skodę faworit ,auto jest na tyle uszkodzone ze naprawa niema sęsu samochód jest z instalacja gazową i tak sobie pomyślałem ze bym mógł sobie ja przełożyć do swojego colta c51 1,3 na gażniku . mam takie pytanie czy taka przekładka jest możliwa i gdzie taki zabieg można zrobić

za odpowiedzi z góry dzięki

Karol208 
Forumowicz
Hose

Auto: Audi a8 4.2 + LPG
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-07-2007, 11:40   

Przekladke musi ci zrobic autoryzowana stacja LPG I musza ci dac papierek z ktorym polecisz do urzedu po pieczatke do dowodu ze auto jest zasilane LPG. Ale nie wiem czy nie wyjdzie ci taniej zalozyc nowa instalacje LPG:)

Sylwia 
Forumowicz

Auto: Chrysler 3,8 v6 LPG- PRINS
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 4 razy
Wysłany: 27-07-2007, 12:05   

możesz wykorzystać te części tylko nie masz gwarancji na całość, działania LPG,
żeby mieć to oficjalnie to musisz mieć fakture na właściciela auta za montaż i homologacje na auto swoje,
podjedź na jakiś warsztat pokaż co masz za urządzenia. może się zdecydują założyć.
cena inst gaźnikowej to koszt ok 1500-1600zł (bez elektroniki), z tego możeszz wykorzystać zbiornik(ważny 10lat, patrz atest lub tabliczka znamionowa), -odliczą ok 400-500zł! jak reduktor jest w miare pewny i elektrozawór, przełącznik to praktycznie zostają przewody, kabelki i robota,,,

Odpowiedz do tematu