To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - Problem z odpalaniem

Anonymous - 29-07-2007, 22:50
Temat postu: Problem z odpalaniem
Witam serdecznie, jestem tu nowa :D i oczywiście mam problem:

Auto odpalało na dotyk...aż tu dzisiaj przekręcam kluczyk i nic-zakręcił ale nie odpalił.Wrażenia takie jakby był słaby akumulator - a jest nowy. Przy kolejnej próbie wspomogłam się pedałem gazu i odpalił. Noo, i tak teraz za każdym razem... Ktoś ma jakiś pomysł co to może być??

LEWY - 29-07-2007, 23:43

mam to samo ale ja mam padniety krokowy i sam grzebalem przy przepustnicy i mam tego efekt.
nie wiem co moze być u Ciebie ale obyś szybko pozbyla sie usterki go wiem co to znaczy stach (odpali czy nie ?)
pozdro i powodzenia zycze

Anonymous - 29-07-2007, 23:53

LEWY dzieki za zainteresowanie, jutro coś pokombinuje. Jest jeszcze opcja że pofisiowały zabezpieczenia. Noo...a jak padnie i nie odpali to marny jego los :|
Adaho_krak - 30-07-2007, 09:45

Eassy, temat przeniesiony do "technicznych" napewno bedzie większe zainteresowanie :) Żeby Ci skutecznie pomóc, proponuje abyś podała więcej danych autka, np. jaki silnik, który rok prod. itd. Najprawdoponiej jednak LEWY ma racje :( Jak sprawdzić, oraz więcej info o krokowym masz tu: http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=9639
Krzyzak - 30-07-2007, 09:52

widze, ze Gdansk, wiec moge pomoc sprawdzic to auto
wyglada to na crankwalk...

Anonymous - 30-07-2007, 11:48

co jak ? problemy z odpalaniem skutkiem crankwalk'u ?? :shock: ja bym stawiał na nieszczelność w dolocie.... jak mi pękła uszczelka od przepustnicy ta na wałku klapki pod sprężynką i nieszczelnosć się zrobiła to miałem takie same problemy .... sprawdź szczelność dolotu.
Krzyzak - 30-07-2007, 12:05

teoretycznie problemow moga byc dziesiatki, ale crankwalk wlasnie takie skutki mial - od gasniecia silnika w trakcie jazdy po co raz wieksze problemy z odpalaniem