To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] sonda lambda

Anonymous - 20-08-2007, 18:35
Temat postu: [1G 90-94] sonda lambda
witam wszystkich chcialbym sie dowiedziec moze z was ktos wie jak podlaczyc sonde .przejrzalem forum i jest wiele tematow na ten temat ale umnie jest jakos inaczej moze to przez to ze to wersja USA .sonda ma kable koloru 2CZARNE,NIEBIESKI,BIALY w aucie wychodzi zupelnie cos innego niewiem dlaczego kable maja kolor CZERWONY.CZARNY I YU NIESPODZIANKA CZARNY I BIALY W BRAZOWYM JAKBY WEZYKU ( OBUDOWIE) w ktorej znajduje sie jeszcze dodatkowo jakies uzwojenie.niestety niemam fotki prosze o pomoc jak to podlaczyc.
Anonymous - 20-08-2007, 21:06

http://www.eclipse.net.pl...highlight=sonda
Adaho_krak - 21-08-2007, 09:59

Ja osobiście kupiłem uniwersalną sondę NTK/NGK, do sondy jest dołączona instrukcja montażu i opis kolorów, bez problemu sobie poradzisz. Nie kupuj jakiś paści, zainwestuj w Japońską technikę, nie pożałujesz. I co jeszcze jest istotne, kabli od sondy do orginalnej wtyczki się nie lutuje, ze względu na wysoką temperature środowiska w którym przebywają. Do sondy NTK/NGK są dołączone, specjalne tulejki do zagniatania i trzeba ich użyć.
Anonymous - 23-08-2007, 19:22

dzieki wielkie .kupie i podlacze jak tylko skacze swojego miska.jestem w trakcie prac lakierniczych mysle ze w sobote bede klad nowy lakier i misiek bedzie wygladal super.