To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Jakie napinacze pasów

Jacko1 - 29-08-2007, 17:27
Temat postu: Jakie napinacze pasów
Pierwsza sparawa to czy ktoś wie jakie napinacze są w galu rocznik 97 kombi mechaniczne czy pirotechniczne. A druga sprawa to jak poznać czy napinacz był już w użytku.
Anonymous - 27-09-2007, 23:16

Jacko1 napisał/a:
Pierwsza sparawa to czy ktoś wie jakie napinacze są w galu rocznik 97 kombi mechaniczne czy pirotechniczne

A jaki silnik. Może coś więcej powiesz. Galów 97r.z różnymi silnikami jest od h...............a.

JaGrab3 - 28-09-2007, 11:56

Chodzi ci o napinacze pasów raczej, wiec jezeli tak to o ile mnie pamięć nie myli to pirotechniczne (mechaniczne są wogóle?) i jezeli były wystrzelone to wystaje czerwony języczek.
Anonymous - 28-09-2007, 13:32

Może mu chodzi o napinacze paska rozrzadu. Ta zależy właśnie jaki silnik.
JaGrab3 - 28-09-2007, 13:48

No raczej nie sądze, bo napinacze rozrządu nie występują jako pirotechniczne....pozatym pytanie czy napinacz był w użytku... rozrządu napinacz powinien być w użytku cały czas ;)
Anonymous - 28-09-2007, 14:54

OK JaGrab3. Masz rację. Chyba chodzi o napinacze pasów. W galach też są opcje bez napinaczy. Jak są to tylko pirotechniczne.
Jacko1 - 30-09-2007, 10:22

Witam. Chodzi o napinacze pasów bezpieczeństwa. Nie wiem co ma do tego typ silnika chyba w każdym galu bez względu na rodzaj silnika napinacze są takie same. Co do pytania JaGrab3 to istnieją (nie wiem czy jeszcze sie je stosuje)napinacze mechaniczne działają na zasadzie naciągniętej czy też nawiniętej sprężyny a odpalane są na zasadzie kulki która wylatując przy okreslonej sile zwalnia sprężyne. Wydaje mi sie że i pasy pirotechniczne w naszych galach są odpalane na podobnej zasadzie. Rozebrałem zaślepke pasów i żadnych kabelków pas nie ma wpiętych.
JaGraB3 jeżeli pas był wystrzelony i wystaje jezyczek to czy pas będzie sie przesuwał swobodnie czy z oporem?

JaGrab3 - 30-09-2007, 12:09

Niestety nie wiem czy sie bedzie przesuwał swobodnie, wydaje mi sie ze pas bedzie sie zachowywal jak wczesniej, z jedną różnica taką ze nie ma juz napincza i jeszcze sam pas jest naciągnięty....mechanizm rozwijania powinien byc nienaruszony
Marcino - 30-09-2007, 13:52

A czy czasem pas bezpieczeństwa po wypadku czyli po porzadnym naciągnieciu i wystrzelenieu napinacza jeśli taki jest nie da sie zwinac???
Pozdrowienia

JaGrab3 - 30-09-2007, 14:15

Ty powinienes wiedziec... Testowales na Cari...