To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - grzane lusterka - prosba o porade

mick - 09-09-2007, 08:38
Temat postu: grzane lusterka - prosba o porade
Witam po jakis przejsciach musialem zamontowac od nowa grzalki na wklady od lusterek. wszystko dzialalo jakis rok bez problemu a teraz jedno nie grzeje? nie grzeje mi lewe lustro, grzałki są dobre bo jak podłączyłem na krótko w miejsce prawego lustra to działa , prąd przy wyłączonym silniku zarówno po prawej jak i po lewej stronie jest taki sam 11,5V ale po podłączeniu grzałki po lewj stronie prąd spada do niecałego 1 V po prawej stronie tak się nie dzieje . Co może być przyczyną tego i jak temu zaradzić ? Czekam na jakieś info [/list]
Matejko - 09-09-2007, 10:25

przetarty kabel gdzies w wiazce slupek-drzwi
mick - 17-09-2007, 08:23

witam
miałwś racje kabelek a w zasadzie kostka nie domagała wyczyściłem jakims płynem od znajomego elektronika , podgołem blaszki i działa
dzieki
pozdrawiam[/list]

Anonymous - 21-09-2007, 11:17

a ja mam pytanie: Jak rozpoznać czy moja Cari ma podgrzewane lusterka??
saphire - 21-09-2007, 11:48

Zostaw auto na noc pod domem, rano włącz ogrzewanie tylnej szyby i zobacz czy po paru minutach odparują lusterka :-) chyba że chcesz je rozebrać i zobaczyć czy maja podpięte maty grzewcze do kabelków z zasilaniem.
tdi1982 - 21-09-2007, 16:44

Jak nie wiesz czy ci grzeją to włącz podgrzewanie szyby poczekaj z 10 min. i dotknij ręką jeśli będzie ciepłe szkło do grzeją jeśli zimne to nie grzeją.Najlepiej zrób to rano lub wieczorem.
Anonymous - 23-09-2007, 10:07

wcześniej w Omedze miałem oznaczenia na szkłach, a teraz nic w tym stylu