To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - Cieżko odpala na benzynie jak jest zimno co jest grane?

Anonymous - 15-09-2007, 14:46
Temat postu: Cieżko odpala na benzynie jak jest zimno co jest grane?
Witam. Mam pytanie co to może być jak autko stoi całą noc i rano jest go ciężko odpalić tzn. przez kilka sekund niełapie wszystkich cylindrów i zgaśnie dopiero po 3 razie normalnie odpala. Czy to wina wtrysków? Jak jest ciepły to jest ok. Wymieniłem kable zapłonowe i świece dalej to samo.
Tomasz82 - 15-09-2007, 14:58

Wymien jeszcze kondesatory e cu i bedzie odpalal za pierwszym razem.

jesli jeszcze zaden nie zrobil zamieszania w plytce ecu.

ecu=serce miska. :wink:

HouseM - 15-09-2007, 15:08

Koniecznie sprawdź też czujnik temperatury silnika (ten z dwoma kabelkami) znajdujący się poniżej termostatu. To zwykle główny powód problemów z odpalaniem na zimno.
Adaho_krak - 15-09-2007, 15:38

dziobak26, dokłądnie takie same zjawisko występowało u mnie i była to wina padających wtrysków, w zimie możesz mieć kłopot. Im zimniej, tym dłużej chodzi na 2 albo 3 gary, po odpaleniu, po nocy, jak się zagrzeje śmiga ładnie na wszystkich. Jak zacznie zamulać na niskich obrotach, zacznij szukać wtrysków.
Tomasz82 - 17-09-2007, 13:10

A moze zatankowac dobrej benzynki i jakis srodek do czyszczenia ukladu paliwowego np.STP
Adaho_krak - 17-09-2007, 15:17

Tomasz82 napisał/a:
A moze zatankowac dobrej benzynki i jakis srodek do czyszczenia ukladu paliwowego np.STP

Na chwilkę pomoże, albo tak jak się stało w moim przypadku (V Power Racing + STP), padło całkiem :)

Anonymous - 17-09-2007, 18:20

Miałem to samo i u mnie zawiniły kondensatory.Sprawdz sobie kody błędów diodą czy jak masz możliwość podłączenia do kompa.Jak Ci wyskoczą błędy 13,14,21,25 to na bank masz kondensatory do wymiany,bo to są standardowe błędy uszkodzonego ecu.
Anonymous - 23-09-2007, 20:31

Temat już nieaktualny bo autko sprzedałem.