[96-02]Lancer CK0 - [CK1A 1.3] Za wysokie obroty....
Anonymous - 24-09-2007, 14:54 Temat postu: [CK1A 1.3] Za wysokie obroty.... Witam!
Mam problemen w moim Misku z obrotami, cały czas sa za wysokie. Nawet ja samochód jest rozgrzany to obroty ma za wysokie. (Nie wiem dokladnie jakie bo nie mam obrotomierza). Oborty czasami normalnie spadaj i chodzi bez zarzutu ale nie zdaza sie to czesto...mysle ze to jest jakis problem ze ssaniem. Wie ktoś z Was o co tu chodzi i jak go uzdrowic ??? Pozdrawiam
Hugo - 24-09-2007, 15:57
Po pierwsze musisz sprawdzić dokładnie czy nie masz nieszczelności w dolocie powietrza, czyli zaczynając od puszki filtra powietrza (czy nie jest pęknięta), dalej idąc sprawdzasz pod tym samym kątem "trąbę słonia". Jeśli tam jest wszystko OK, to sprawdzasz czy wtyczki przy przepustnicy dobrze "siedzą" w swoich miejscach, a najlepiej jak je wypniesz i spryskasz Spray-Kontakt'em. Jeśli to nie pomoże to musisz wyczyścić przepustnicę i wyregulować wolne obroty. Niezbędne info na ten temat znajdziesz na forum. Jeśli i to nie usunie problemu to trzeba będzie się zająć silniczkiem krokowym.
P.S A może był ostatnio odłączany akumulator?
Anonymous - 25-09-2007, 22:51
A jeszcze wcześniej , odłącz klemę od akumulatora, poczekaj z 2 minetki:)
Następnie podłącz , odpal fure, wszystkie urządzenia na pokładzie wyłączone i niech sobie chodzi na wolnych do osiągnięcia optymalnej temp. lub włączenia wentylatora.
Operację wykonaj na zimnym silniku.
Jak to nie pomoże zastosuj się do instrukcji kolegów, powodzenia.
Anonymous - 26-09-2007, 16:53
Dzieki chlopaki Przeczysciłem przepustnice i wszystko wrocilo do normy, przeczyscilem tez tak jak mowiliscie wszystkie przewody i mam nadzieje ze teraz juz bedzie chodzil jak zloto Mam jeszcze jeden problem swieci mi sie kontrolka od hamulca recznego.... i nie chce sie wylaczyc (przelacznik pod hamulcem jest dobry) wiecie co to moze byc ??
Krzyzak - 26-09-2007, 16:56
odkrec zbiorniczek plynu hamulcowego, poruszaj plywakiem. ew. dolej plynu
Anonymous - 26-09-2007, 16:57
Lassie napisał/a: |
Mam jeszcze jeden problem swieci mi sie kontrolka od hamulca recznego.... i nie chce sie wylaczyc (przelacznik pod hamulcem jest dobry) wiecie co to moze byc ?? | Wiecie. Za niski poziom płynu hamulcowego.
Anonymous - 26-09-2007, 22:45
W jaki sposób czyściłeś przepustnice?
Anonymous - 26-09-2007, 23:38
Rozbierasz wszystko,szmatka,płyn i czyścisz
Anonymous - 29-09-2007, 14:45
Dzieki teraz wszystko dziala juz jak nalezy! Co do czyszczenia przepustnicy to odkrecasz dolot powierza i poprostu czyscisz (przynajmniej ja tak zrobilem)
|
|
|