To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - Podświetlenie deski rozdzielczej

Anonymous - 29-09-2007, 21:23
Temat postu: Podświetlenie deski rozdzielczej
Zamierzam zmienić sobie podświetlenie deski na BLUE, pod kolor lakieru. Moje pytanie co powinno świecić w Galancie?
U mnie świeci:
- stacyjka
- oczywiście zegary :)
- panel klimy
- jeden przycisk szyb po stronie kierowcy
i to chyba wszystko.

Co jeszcze można dołożyć do listy.

Anonymous - 29-09-2007, 21:58

Zegarek (ale on jest już na niebiesko przynajmniej u mnie)

Ale jak już sie bawisz to proponował bym
- Światełko w schowku
- światełka od otwierana drzwi
- światełko w bagażniku

Lecz zobacz sobie też Tarcze zegarów MoMan INDIGLO na alle..o

+ niebieskie neony pod samochodem :wink:

czekoladka_1981 - 30-09-2007, 07:33

No i jeszcze lampka sufitowa.
Anonymous - 30-09-2007, 10:47

A ktore przyciski powinny świecić?
Anonymous - 30-09-2007, 17:02

oprócz przycisków sterowania lusterkami - świecą wszystkie
Anonymous - 08-01-2008, 14:00

czyli przyciski: przeciwmgielne z tyłu, halogeny, podgrzewanie szyby, awaryjne, wewnetrzny obieg, wycieraczka tylna i przyciski od sterowania szyb pasażer i z tyłu tez powinny być podswietlone?? chodzi mi gdy są wyłączone (samo podświelenie)?? bo u mnie ciemnica:)
jacek11 - 08-01-2008, 23:01

Właśnie,u mnie też świecą dopiero po włączeniu.
Anonymous - 09-01-2008, 08:22

Lukasey napisał/a:
czyli przyciski: przeciwmgielne z tyłu, halogeny, podgrzewanie szyby, awaryjne, wewnetrzny obieg, wycieraczka tylna i przyciski od sterowania szyb dla kierowcy

tak, są podświetlone

Lukasey napisał/a:
pasażer i z tyłu tez powinny być podswietlone?? chodzi mi gdy są wyłączone (samo podświelenie)?? bo u mnie ciemnica:)

Nie są podświetlone

czekoladka_1981 - 09-01-2008, 15:49

BodoV6 napisał/a:
Lukasey napisał/a:
czyli przyciski: przeciwmgielne z tyłu, halogeny, podgrzewanie szyby, awaryjne, wewnetrzny obieg, wycieraczka tylna i przyciski od sterowania szyb dla kierowcy

tak, są podświetlone

Lukasey napisał/a:
pasażer i z tyłu tez powinny być podswietlone?? chodzi mi gdy są wyłączone (samo podświelenie)?? bo u mnie ciemnica:)

Nie są podświetlone

Tak jak opisał BodoV6

Anonymous - 10-01-2008, 11:39

czekoladka_1981 napisał/a:
BodoV6 napisał/a:
Lukasey napisał/a:

tak, są podświetlone

Lukasey napisał/a:

Nie są podświetlone

Tak jak opisał BodoV6

:shock:
czy to już jest SPAM? Co na to moderator?

Anonymous - 18-01-2008, 15:09

a czy od podświetlenia przycisków tych co napisałem nie ma jakiegos bezpiecznika?? bo takie to dziwne ze wszystkie nie świecą :?: jak tak to gdzie on się znajduje??
Anonymous - 19-01-2008, 13:35

Wyjmij cały panel sterowania lusterkami, przeciwmgielnymi i płynną regulacją podświetlenia.
Podłącz żaróweczkę max 2W (są takie wskaźniki na 12V w Marketach - śrubokręt z żarówką i kawałkiem przewodu z krokodylkiem).
Krokodylek na masę a tym drugim końcem sprawdzasz czy jest napięcie przed regulacją - żarówka świeci normalnie, i za nim - będziesz miał płynne przygaszanie.
Wtedy będziemy wiedzieć czy masz dobry potencjometr, czy spalone żaróweczki we włącznikach.

Anonymous - 31-01-2008, 18:04

U mnie z kolei nie działa podświetlenie przeciwmgielnych i cały kokpit od regulacji temperatury łącznie z awaryjnymi. Jakie żarówki najlepiej kupić i gdzie? Czy zmieniając kolor podświetlenia wystarczy tylko zmienić kolor żarówek? Jaka jest cena takich żarówek? :shock:
Anonymous - 31-01-2008, 20:41

panel temp, popielniczka i zapalniczka to żarówki T5, najlepiej kup diodowe na allegro, matryca przeźroczysta wiec kolor wybieraj jaki chcesz!

awaryjne to dioda z wąsami (T10 - nie jestem pewien)

deska rozdzielcza to 2xW5W oraz 5xW3W (tylko nietypowe bo 7 mm średnicy łepka ;) )

swoja droga to dziwne ze nic Ci nie świeci :)

pozdrres :D

Anonymous - 31-01-2008, 20:56

hahaha świeca się zegary! no i podświetlenie elektroniki szyb też działa. :lol:
dzięki za szybką odpowiedź!

trochę poszukałem na allegro diod T5 i są jedne wciskowe http://www.allegro.pl/ite...oryginalna.html
albo jakieś w ramce http://www.allegro.pl/ite...do_zegarow.html
, które będą pasowały? i ile ich potrzebuje do panela nad biegami?

pozdrawiam