Podświetlenie deski rozdzielczej |
Autor |
Wiadomość |
t0masz [Usunięty]
|
Wysłany: 29-09-2007, 21:23 Podświetlenie deski rozdzielczej
|
|
|
Zamierzam zmienić sobie podświetlenie deski na BLUE, pod kolor lakieru. Moje pytanie co powinno świecić w Galancie?
U mnie świeci:
- stacyjka
- oczywiście zegary
- panel klimy
- jeden przycisk szyb po stronie kierowcy
i to chyba wszystko.
Co jeszcze można dołożyć do listy. |
|
|
|
 |
Lukzio [Usunięty]
|
Wysłany: 29-09-2007, 21:58
|
|
|
Zegarek (ale on jest już na niebiesko przynajmniej u mnie)
Ale jak już sie bawisz to proponował bym
- Światełko w schowku
- światełka od otwierana drzwi
- światełko w bagażniku
Lecz zobacz sobie też Tarcze zegarów MoMan INDIGLO na alle..o
+ niebieskie neony pod samochodem |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
|
|
|
 |
t0masz [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2007, 10:47
|
|
|
A ktore przyciski powinny świecić? |
|
|
|
 |
BodoV6 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2007, 17:02
|
|
|
oprócz przycisków sterowania lusterkami - świecą wszystkie |
|
|
|
 |
Lukasey [Usunięty]
|
Wysłany: 08-01-2008, 14:00
|
|
|
czyli przyciski: przeciwmgielne z tyłu, halogeny, podgrzewanie szyby, awaryjne, wewnetrzny obieg, wycieraczka tylna i przyciski od sterowania szyb pasażer i z tyłu tez powinny być podswietlone?? chodzi mi gdy są wyłączone (samo podświelenie)?? bo u mnie ciemnica:) |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11156 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 08-01-2008, 23:01
|
|
|
Właśnie,u mnie też świecą dopiero po włączeniu. |
|
|
|
 |
BodoV6 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-01-2008, 08:22
|
|
|
Lukasey napisał/a: | czyli przyciski: przeciwmgielne z tyłu, halogeny, podgrzewanie szyby, awaryjne, wewnetrzny obieg, wycieraczka tylna i przyciski od sterowania szyb dla kierowcy |
tak, są podświetlone
Lukasey napisał/a: | pasażer i z tyłu tez powinny być podswietlone?? chodzi mi gdy są wyłączone (samo podświelenie)?? bo u mnie ciemnica:) |
Nie są podświetlone |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 09-01-2008, 15:49
|
|
|
BodoV6 napisał/a: | Lukasey napisał/a: | czyli przyciski: przeciwmgielne z tyłu, halogeny, podgrzewanie szyby, awaryjne, wewnetrzny obieg, wycieraczka tylna i przyciski od sterowania szyb dla kierowcy |
tak, są podświetlone
Lukasey napisał/a: | pasażer i z tyłu tez powinny być podswietlone?? chodzi mi gdy są wyłączone (samo podświelenie)?? bo u mnie ciemnica:) |
Nie są podświetlone |
Tak jak opisał BodoV6 |
EA5W

|
|
|
|
 |
BodoV6 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-01-2008, 11:39
|
|
|
czekoladka_1981 napisał/a: | BodoV6 napisał/a: | Lukasey napisał/a: | czyli przyciski: przeciwmgielne z tyłu, halogeny, podgrzewanie szyby, awaryjne, wewnetrzny obieg, wycieraczka tylna i przyciski od sterowania szyb dla kierowcy |
tak, są podświetlone
Nie są podświetlone |
Tak jak opisał BodoV6 |
czy to już jest SPAM? Co na to moderator? |
|
|
|
 |
Lukasey [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2008, 15:09
|
|
|
a czy od podświetlenia przycisków tych co napisałem nie ma jakiegos bezpiecznika?? bo takie to dziwne ze wszystkie nie świecą jak tak to gdzie on się znajduje?? |
|
|
|
 |
BodoV6 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2008, 13:35
|
|
|
Wyjmij cały panel sterowania lusterkami, przeciwmgielnymi i płynną regulacją podświetlenia.
Podłącz żaróweczkę max 2W (są takie wskaźniki na 12V w Marketach - śrubokręt z żarówką i kawałkiem przewodu z krokodylkiem).
Krokodylek na masę a tym drugim końcem sprawdzasz czy jest napięcie przed regulacją - żarówka świeci normalnie, i za nim - będziesz miał płynne przygaszanie.
Wtedy będziemy wiedzieć czy masz dobry potencjometr, czy spalone żaróweczki we włącznikach. |
|
|
|
 |
luckyluck2000 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2008, 18:04
|
|
|
U mnie z kolei nie działa podświetlenie przeciwmgielnych i cały kokpit od regulacji temperatury łącznie z awaryjnymi. Jakie żarówki najlepiej kupić i gdzie? Czy zmieniając kolor podświetlenia wystarczy tylko zmienić kolor żarówek? Jaka jest cena takich żarówek? |
|
|
|
 |
fuks [Usunięty]
|
Wysłany: 31-01-2008, 20:41
|
|
|
panel temp, popielniczka i zapalniczka to żarówki T5, najlepiej kup diodowe na allegro, matryca przeźroczysta wiec kolor wybieraj jaki chcesz!
awaryjne to dioda z wąsami (T10 - nie jestem pewien)
deska rozdzielcza to 2xW5W oraz 5xW3W (tylko nietypowe bo 7 mm średnicy łepka )
swoja droga to dziwne ze nic Ci nie świeci
pozdrres |
|
|
|
 |
luckyluck2000 [Usunięty]
|
|
|
|
 |