To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [ALL] Felgi 14'' do Colta

Anonymous - 16-10-2007, 12:07
Temat postu: [ALL] Felgi 14'' do Colta
To już jest pewnie temat rzeka nie raz wałkowany tutaj na forum, ale zwracam się z prośbą. Mam do kupienia 14'' calowe felgi co swojego Colta o rozstawie śrub 4x100, felgi pochodzą z Ibizy. Główne zapytanie jest....o co chodzi z tymi środkami centrującymi. Bo wiem że w CA0 są chyba 56,2 coś takiego, jeżeli tutaj będzie ten środek centrujący inny to co mam zrobić? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź :)
harpagan - 16-10-2007, 12:21

Cytat:
Bo wiem że w CA0 są chyba 56,2 coś takiego, jeżeli tutaj będzie ten środek centrujący inny to co mam zrobić? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź :)

W CA0 - 56,1 mm
Jesli w felgach ktore chcesz kupic otwor centrujace jest wiekszy bedziesz musial dokupic i zalozyc pierscienie cenruajace (placilem cos kolo 30zl za komplet)
Jezeli natomiast jest mniejszy to oddajesz do powiekszenia i robia na wymiar

Pamietaj tez o dobraniu wlasciwego ET

Anonymous - 16-10-2007, 13:12

Rozumiem że otwór musi idealnie się zgrać ze środkiem centrującym w kole? Musi felga wejść na styk (co do mm) ?. Żadnego luzu oczywiście być nie może... ? . O ET pamiętam ale z tego co widziałem takie felgi mają 43, tak więc niewiele się różnią od naszego :) , myślę że nie powinny trzeć. Pozdrawiam
Hugo - 16-10-2007, 13:55

Sparco84 napisał/a:
Rozumiem że otwór musi idealnie się zgrać ze środkiem centrującym w kole? Musi felga wejść na styk (co do mm) ?. Żadnego luzu oczywiście być nie może... ?
Tak jest proszę Pana. W przeciwnym razie za chwilę założysz temat, że czujesz drgania podczas jazdy :mrgreen:
Anonymous - 16-10-2007, 15:42

Cytat:
Tak jest proszę Pana. W przeciwnym razie za chwilę założysz temat, że czujesz drgania podczas jazdy :mrgreen:

Hehe, no na pewno taki temat by się pojawił u nas na forum :lol:

[ Dodano: 16-10-2007, 15:52 ]
(placilem cos koło 30zl za komplet)

Pytanko mam, gdzie kupiłeś te środki centrujące?. Na allegro nie ma takich jak są potrzebne :(

harpagan - 17-10-2007, 04:00

Sparco84 napisał/a:
Pytanko mam, gdzie kupiłeś te środki centrujące?. Na allegro nie ma takich jak są potrzebne :(

Kupilem w wulkanizacji gdzies w łomiankach
Z tego co widzialem na allegro jest naprawde spory wybor. Napisz pare maili z rozmiarem zewnetrznym i wewnetrznym jakie potrzebujesz do ludzi ktorzy sie tym zajmuja i mysle ze problem sam sie rozwiaze

Anonymous - 17-10-2007, 12:58

Sparco84 napisał/a:
ET pamiętam ale z tego co widziałem takie felgi mają 43, tak więc niewiele się różnią od naszego :) , myślę że nie powinny trzeć. Pozdrawiam

Optimum ET dla CA0 to 35-38 - ET43 może być za duże!

Anonymous - 18-10-2007, 08:59

Cytat:
Optimum ET dla CA0 to 35-38 - ET43 może być za duże!

Wyczytałem na moich falasiach, że to są ET 38 tak więc będzie ok tak jak piszesz. Środki centrujące już zamówiłem na allegro. Bardzo dziękuję za poradę względem felg :) , teraz już wiem co z czym się je.

Anonymous - 20-03-2008, 23:36

PANOWIE podepne się pod temat żeby nie pisać specjalnie nowego.
czy taki stalówki będą do mnie pasowały? (do CAO 93r)
http://moto.allegro.pl/it...pel_i_inne.html
4x100
ET39
5,5x14H2
sred.: 70,4mm
szer. felg.: 5,5J

pewnie bede musiał se skołować pierścienie z 56,1 na te 70,4 (tak? czy się myle?)

pozdro i liczę na szybkie info bo czas nagli!

kurde napisałem już to w innym topicu i dopiero znalazłem ten - bardziej odpowiedni, więc ten post się powtórzy - sorki. myśle że może już tak zostać?