[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E39A 4WD 2.0T] co to jest?? i jak to sprawdzic?
Anonymous - 18-10-2007, 15:56 Temat postu: [E39A 4WD 2.0T] co to jest?? i jak to sprawdzic? ...chcialbym sie dowiedziec do czego jest ta puszka ??
ktora wyglada jak filtr przylaczony jest przewod od zbiornika paliwa (w jakiem celu?) i 2gi idzie do jakby jakiegos silniczka czarnym przewodem, czy ta puszke sie zmienia czy jest na zawsze w samochodzie
jesli chdzi o "silniczek" to do czego sluzy i jak go sprawdzic jeden przewod idzie wlasnie z tej puszki 2gi przewod do przepustnicy,
i 3 pytanie jak sprawdzic dzialanie chyba kondensatora jakiegos tez jest na fotce i do czego słuzy??
ten silniczek
Krzyzak - 18-10-2007, 17:00
straszny misz-masz na tej stronie
ale:
1. filtr weglowy (zbiera nadmiar par benzyny), jest na zawsze
2. kondensator przeciwzakloceniowy
3. elektrozawor Purge - oczyszcza filtr weglowy wpuszaczajac opary do kolektora ssacego
Anonymous - 18-10-2007, 18:00
ok dzieki, a mozesz jeszcze powiedziec jak sprawdzic dzialanie "IPS" POST PISAŁEM, JEST NIZEJ...
Bartek - 18-10-2007, 18:04
Przepustnica otwarta opór nieskończoność do masy
Przepustnica zamknięta - max 50 omów do masy
Wook@sH - 26-10-2007, 15:14
Dziś ja mam pytanie z serii "co to jest
/"
Pierwsze zdjęcie pokazuje wyciszenie maski, od tygodnia tam nie zaglądałem i dziś sie zdziwiłem jak zobaczyłem taką wytarganą dziurę, a samo wyciszenie w strzępach znajdowało się głównie za kolektorem dolotowym... coś jakby je tam wessało ... dziwne że po 18 latach tak się zaczęło dziać ... a może coś się psuje !?
Druga sprawa do czego jest ten czarny pojemnik z czerwonym płynem? Podejrzewam że to od klimy ale głowy nie daje. I jaki płyn mu tam dolać bo juz jest na minimum.
Bartek - 26-10-2007, 19:56
1. odfrunęła gdzieś część maty, która trzymała wszystko w kupie (taka folia).... więc teraz cala mata jest jak kupa.....- zdemontuj resztę, bo fajnie jej kawałki wyglądają w obudowie filtra powietrza
2. To zbiorniczek płynu wspomagania kierownicy i 4WS......lejesz tam np. Mobil ATF czerwony... ogólnie płyn hydrauliczny zgodny ze standardem Dexron lub Dexron II - ale z zastrzeżeniem, e musi być czerwony - wszystkie czerwone są mieszalne.....
Wook@sH - 26-10-2007, 20:07
Bartek napisał/a: | odfrunęła gdzieś część maty, która trzymała wszystko w kupie (taka folia) |
hmm jak pamiętam ... a juz od ponad roku go mam ... nie kojarzę żadnej foli, ale może po prostu tak sie to trzymało kupy samo i w końcu przestało.
Bartek napisał/a: | To zbiorniczek płynu wspomagania kierownicy i 4WS......lejesz tam np. Mobil ATF czerwony |
No to ciekawe od czego jest zbiorniczek któremu przypisywałem właśnie to że jest od wspomagania ... czyli taki mały obok zbiorniczka z płynem hamulcowym.
W każdym razie dzieki za pomoc (byłby pkt gdyby to był mój temat )
Hubeeert - 26-10-2007, 20:10
Wook@sH napisał/a: | czyli taki mały obok zbiorniczka z płynem hamulcowym |
Pewnie od sprzęgła. jest na nim napis CLUTCH?
Bartek - 26-10-2007, 20:11
Wook@sH napisał/a: | No to ciekawe od czego jest zbiorniczek któremu przypisywałem właśnie to że jest od wspomagania ... czyli taki mały obok zbiorniczka z płynem hamulcowym. |
Sprzęgło..... tam DOT 3 lub DOT 4, jak w hamulcach
Wook@sH - 26-10-2007, 20:16
Dzięki Panowie
Krzyzak - 26-10-2007, 21:36
jest taka folia - jak pisze Bartek
widzialem 2 wykonania:
- czarna i jakby mocno sklejona z tym futerkiem
- srebrna i jakby luzna
Hubeeert - 26-10-2007, 21:38
Ja miałem srebrną. Rozpadła się jakieś 6 lat temu.
|
|
|