To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] LPI niekończący się problem

Anonymous - 25-10-2007, 17:46
Temat postu: [Cari 1.6] LPI niekończący się problem
Witam, po 4 latach bezproblemowej jazdy na LPI, cała instalacja zdechła, Wymieniłem na nowe: pompę, filtry, sondę lambda... Obecnie autko jeździ jak dawniej ale dusi się i gaśnie w zależności od temperatury Tzn. jak na zewnątrz jest +20 to przejadę na gazie max 8km jak jest ok 0stopni to spokojnie się jeździ 80, 90km Proszę o wszelkie sugestie, mi skończyły się już pomysły a mechanik chciałby coś w sterowniku dłubać .... ;)
turek61 - 25-10-2007, 20:46

lukasmm, po pierwsze nie w tym temacie tylko trzeba było tu:
http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=3762
lukasmm napisał/a:
Proszę o wszelkie sugestie, mi skończyły się już pomysły a mechanik chciałby coś w sterowniku dłubać .
:shock:

a czy mógłbyś napisać kto Ci naprawia te instalację ? Bo ja znam tylko jednego mechanika w Polsce i dwa warsztaty w W-awie , które serwisują LPI :!:

Anonymous - 26-10-2007, 01:21

Jest jeden serwis w Lublinie (Prima Gaz na ul Rowerowej), mają sprzęt do diagnostyki, robią też legalizacje butli holenderskich...
Anonymous - 28-10-2007, 20:18

mialem podobny problem po wymianie "reduktora inni mowia mieszalnika gazu" juz roczek jest dobrze powodzenia
turek61 - 28-10-2007, 23:16

lukasmm, jak chcesz zaoszczędzić " parę groszy " to z Lublina masz niedaleko do Radomia.Umów sie tel. z kenoipem nr dostaniesz na PW.