Problemy techniczne - Świerszcz zza licznika
Anonymous - 03-11-2007, 19:51 Temat postu: Świerszcz zza licznika Witajcie !
Denerwuje mnie świerszcz za licznikiem ! nie mogę znaleźć przyczyny,a jest jakby coraz głośniej. Czy ktoś mi podpowie jak wyjąć licznik,bo to gdzieś za nim hałasuje.Obudowę i szybkę zdejmuję a licznik stawia opór !
Hugo - 04-11-2007, 14:17
"Świerszczyk" zmienia częstotliwość wraz ze wzrostem prędkości? Na 100% to bolec linki prędkościomierza. Cały licznik pewnie trzymają trochę wtyczki. Szarpnij go nieco i wyskoczy z nich. Bolec linki nasmaruj wazeliną techniczną i po problemie.
Anonymous - 04-11-2007, 20:15
Obudowa licznika jest mocowana u góry dwoma wkrętami. Sam licznik mocowany jest dodatkowo czterema wkrętami (2 na górze i 2 na bokach). Trzeba je wszystkie wykręcić i dopiero wyciągać licznik.
Anonymous - 06-11-2007, 17:15 Temat postu: Świerszcz Dzięki, dobrałem się,nałożyłem trochę smaru na otwór gdzie wchodzi linka,ale niestety brzęczenie nie ustało.Prędkość nie ma znaczenia,czy możliwe,że licznik brzęczy,czy można samemu tam zajrzeć,"dokręcić",czy to może tylko fachowiec ?
Anonymous - 06-11-2007, 17:23
Nie przypomina czasem zwarcia w instalacji elektrycznej?
Anonymous - 06-11-2007, 17:31 Temat postu: Swierszcz Nie,nie to tak jakby od wibracji,próbowałem nawet wkładać gumki pod tarcze licznika,obrotomierza i nic ! Jak wyjąłem licznik i puknąłem palcem to wydaje się ,że w nim brzęczy.Jeszcze nie jechałem z wyjętym licznikiem,żeby wyeliminować przyczynę..
|
|
|