To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Problemy z oryginalnym radiem i wyswietlaczem komputera

Anonymous - 04-11-2007, 22:23
Temat postu: Problemy z oryginalnym radiem i wyswietlaczem komputera
Kupiłem moją Cari 3tyg temu i wszystko super! Aż do wczoraj kiedy to jak zawsze włożyłem mini panel do oryginalnego (seryjnie zamontowanego radia na kasety ) aby oczywiście posłuchać muzy. No i się zdziwiłem bo muzę usłyszałem jednak na wyświetlaczu zamiast zobaczyć temp. spalanie i godzinę itp nadal widnieje napis LOCK!!! Problem nie rozwiązał się sam do tej pory. Sam nie wiem co robić? POMOCY!
Anonymous - 04-11-2007, 22:49

wpisac kod podany w instrukcji (z regoly naklejony na okladce) lub taki zdobyc od poprzedniego wlasciciela lub odplatnie w ASO.
Potek - 05-11-2007, 23:42

sebas1986, niezakładaj takich samych tematów w kilku miejscach... to nic nie da, jeśli ktoś ma ci odpowiedzieć to odpowie.

A sprawdzałeś jak wygląda podłączenie tego radia. Czy wszystkie kostki są na swoim miejscu? Czy masz właściwe radio? (tylko 3 modele obsługują komputer w Cari). TUTAJ masz temat o radiach Mitsu. Do Cari podejdzie PH-1000 (MZ312718), PH-2000 (albo 9181 lubRX-1E94WT) i PH-3000 (W142).
Zobacz jak wyglądają piny w kostkach z tyłu, czy wszystkie kabelki są przymocowane do pinów.
Jeszcze jedna rzecz... masz mniej wiecej na środku miejsca na minipanel w radiu taki mały bolczyk, naciśnij go. Jeśli wszystko jest dobrze podłączone to wyświetlacz powinien ruszyć. No chyba że ten bolczyk jest złamany... wtedy trzeba go jakoś wcisnąć (szpilka) i będzie OK.

arturro napisał/a:
wpisac kod podany w instrukcji (z regoly naklejony na okladce) lub taki zdobyc od poprzedniego wlasciciela lub odplatnie w ASO.

Arturro wydaje mi się że te radia nie miały kodu... przynajmniej moje nie miało od nowości

Grześku - 08-11-2007, 22:24

sebas1986 napisał/a:
nadal widnieje napis LOCK!!!

czasem tak się dzieje jak panel źle siedzi w gnieździe w radioodbiorniku. Metodą "na informatyka" wyjmij i włóż panel jeszcze raz. Przy okazji przyjrzyj się stykom, może coś się przyczepiło/przykleiło do jednej z nóżek.