To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - [C51A 1.3] gasnie na biegu jalowym

Anonymous - 05-11-2007, 10:16
Temat postu: [C51A 1.3] gasnie na biegu jalowym
witam mam colcika 1.3 12 v wymiwnilem niedawno sonde lambda poniewaz gasB mi zaraz po ssaniu jak sobie zrzuciB z obrotow i teraz jest z tym dobrze ale gasnie zas na rozgrzanym silniku na biegu jalowym ale nie zawsze jak dojerzdzam do skrzyzowania wmiare szybko i skrecam bez biegu na luzie to prawie zawsze mi gasnie (mam zalozony gaz i wtedy to sie dzieje ) na benzynie nie zprawdzalem .Jadac po prostej i wlaczajac bieg jalowy nie gasnie tylko jak dosc szybko skrece kierownica na skrzyz.
Moze ktos mial to i mi pomoze czytalem tu o czyszczeniu przepustnicy ale czy ja wiem ? moze t wina instalacji gazowej POMÓŻCIE

Hugo - 05-11-2007, 10:27

marcinb26 napisał/a:
moze to wina instalacji gazowej
możliwe. Np. źle zamontowany parownik lub dolot powietrza skierowany do przodu auta. Od początku założenia LPG tak się dzieje?

[ Dodano: 05-11-2007, 10:29 ]
Sprawdź co się dzieje z obrotami na benzynie. To dużo wyjaśni.

Anonymous - 05-11-2007, 12:41

na poczatku bylo dobrze tzn.jakies 2 lata a 2 tyg.temu bylem na zmianie sondy i na regulacji zalozyli mi 4 przewodowa sonde i skasowali z rtobota 350 zł juz sam zglupialem musze zajechac do nich na reklamacje
Hugo - 05-11-2007, 14:59

marcinb26 napisał/a:
skasowali z rtobota 350 zł juz sam zglupialem musze zajechac do nich na reklamacje
Oczywiście, że tak. Niech robią do skutku.
Anonymous - 05-11-2007, 17:59

no tak ale wiecie ze za darmo nikt nie chce robić

[ Dodano: 06-11-2007, 11:25 ]
no i bylem u niego podniusl troche obroty po jezdzie prubnej stwierdziulem ze skrecajac bardzo ale to bardzo szybko w lewo jeszcze mi gasnie a skrecajac w prawo nie zajechalem do niego i powiedzial ze to juz zupelnie inna bajka ze przyczyna jest jakas membrama cos ze otwiera na pół gazu i sie zadusza a chodzilo mu chyba o mieszalnik a on kosztuje tez 350 wiec jezdze dalej i nie wrzucam juz na luz tylko redukuje i wio . Pozdro

Bazz - 06-11-2007, 20:26

jaki masz mieszalnik? tzn. firma i model, i silnik na wtrysku czy na gażniku?? mozliwe ze mieszalnik nie był czyszczony (a na 98% nie był) na tej membranie zbiera sie brud i moze przy skręcie ją blokować, i jeszcze jedna sprawa: jak masz ten mieszalnik zamontowany, czy równolegle do kierunku jazdy?
Anonymous - 08-11-2007, 12:19

tak jest tak jakby wzdluz auta no on cos mowil o tej membramie ale powiedzial ze trzeba wymienic a jakiej firmy to nie wiem zobacze przy okazji jak podniose maske no a silnik mam zwykly na gazniku
Bazz - 09-11-2007, 11:08

jak dlugo jest gaz w aucie, a konkretnie parownik? mozliwe ze wcale nic nie trzeba wymieniac, tylko rozebrac i wyczyscic. wczoraj czyscilem parownik z 1998roku czyli na gazie juz troche sie wypracowal, membrany były ok. objawy prawie identyczne jak tu. czyszczenie pomogło i teraz jest jak nalezy.
romek555 - 10-11-2007, 22:38

no to ciekawe, że prze dwa lata miałeś spokój, a teraz coś nie działa, wygląda, na problem z funkcjonowaniem, a nie montażem instalki, sprawdź parownik i mieszalnik, wyczyść i wyreguluj, powinno pomóc
Anonymous - 12-11-2007, 14:49

no tak ci co mi robia zawsze powiedzieli ze coś membrana nie tak i nie powiedzieli ze mozna wyczyscic tylko ze trzeba wymienic

[ Dodano: 13-12-2007, 15:59 ]
ale wiecie co teraz sie to uspokoiło juz jest dobrze nie gasni albo juz tak gwałtownie nie skrecam