To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Parująca przednia szyba

Anonymous - 06-11-2007, 22:17
Temat postu: Parująca przednia szyba
Dziś miałem okazję jadac w ulewie wyprobować nawiew na przednią szybę. Niby coś tam dmucha, ale coś z tym kiepsko. Szyba zaparowała mi na amen. miałem szczęście, że wracałem z pracy z koleżankami, to jedna cały czas mi przecierała szybę szmatką. Nie wiem gdzie tkwi przyczyna.. To normalne w carismie?
wazu - 07-11-2007, 00:11
Temat postu: Re: Parująca przednia szyba
Hogg napisał/a:
To normalne w carismie?

No nie wiem, w mojej jak włączę nawiew szyby, momentalnie schodzi zaparowanie. Może masz gdzieś zapchane wyloty?

mareqm - 07-11-2007, 05:11

Sprawdż czy nie masz włączonego zamkniętego obiegu powietrza.
saphire - 07-11-2007, 07:49

W deszczu włącz klimę, nawiew na szybę i obieg powietrza z zewnątrz (a nie zamknięty wewnętrzny).
Master - 07-11-2007, 21:39

u mnie tez jak wlacze nawiew na szybe to szybko odparowuje ale jak przelacze na znaczek ze lbem kierowcy czyli 1 polozenie to ciezko zeby szyby nie parowaly zwlaszcza z przodu i z tylu. Pozdro
grzesiopol - 11-11-2007, 20:27

Jeżeli masz klimę to używaj jej zwłaszcza w w czasie deszczu lub w zimie. Jak powiedział "saphire" - W deszczu włącz klimę, nawiew na szybę i obieg powietrza z zewnątrz (a nie zamknięty wewnętrzny) - święta prawda. Obieg musi być zawsze z zewnątrz pojazdu a nie z wewnątrz. Ponadto jeżeli ci parują szyby szybciej niż zwykle to zobacz też czy nie masz jakiegoś syfu w obudowie klimy, chodzi mi dokładnie o liście które się zbierają przed tzw parownikiem (zdjęcie poniżej)

Jeżeli oczyścisz to miejsce to będą ci mniej parowały szyby.