[92-96]Galant E5xA - [E52A 1.8] Zmiana mechanizmu opuszczania szyb z manualnego n
Jonny156 - 17-11-2007, 23:49 Temat postu: [E52A 1.8] Zmiana mechanizmu opuszczania szyb z manualnego n Witam.
Czy jest możliwość zmiany mechanizmu do opuszczania szyb z korbki na elektrykę?
Słyszałem że podobno najlepiej jest kupić tapicerkę (razem z konsolą i silniczkiem) od jakiegoś rozbitka który ma takową elektrykę i podmienić ze swoją. Zależy mi najbardziej na przednich szybach, tylnie na razie nie istotne.
Czy jest to wykonalne?
Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam i góry dziękuję za informację.
czekoladka_1981 - 18-11-2007, 12:04
Kupowanie kilku części osobno nie jest opłacalne. Moim zdaniem kupno kpl. dzwi z mechanizmen opuszczania i tapicerką z panelem sterowania, są takie na allegro tylko podzwoń.
http://aukcja.interia.pl/...?item=266177496
Anonymous - 18-11-2007, 14:02
Ja kupiłem na allegro tzw. zestaw uniwersalny. Kosztuje to ok.170 zł.
Miałem to montować sam, ale ilość elementów mnie przeraziła. Dałem do zrobienia w zakładzie co montuje takie rzeczy. Zapłaciłem 150 zł. No i jak patrzyłem jak oni to montują to uznałem,że jednak sam dałbym radę.
W tych kompletach są takie ordynarne obudowy na guziki więc włożyłem przyciski w ten podłokietnik, który jest na drzwiach.
Podsumowując:
- wygląda nienajgorzej,
- działa jak na razie bez zarzutu....różnica prędkości opuszczania między tym uniwersalnym a fabrycznym u mojego ojca w mazdzie 626 bardzo mała.
Przykładowo takie coś jak ja kupiłem możesz dostać:
TU
albo
TU
|
|
|