|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E52A 1.8] Zmiana mechanizmu opuszczania szyb z manualnego n |
Autor |
Wiadomość |
Jonny156
Forumowicz

Auto: Galant EA2W
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-11-2007, 23:49 [E52A 1.8] Zmiana mechanizmu opuszczania szyb z manualnego n
|
|
|
Witam.
Czy jest możliwość zmiany mechanizmu do opuszczania szyb z korbki na elektrykę?
Słyszałem że podobno najlepiej jest kupić tapicerkę (razem z konsolą i silniczkiem) od jakiegoś rozbitka który ma takową elektrykę i podmienić ze swoją. Zależy mi najbardziej na przednich szybach, tylnie na razie nie istotne.
Czy jest to wykonalne?
Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam i góry dziękuję za informację. |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
|
|
|
 |
konradr [Usunięty]
|
Wysłany: 18-11-2007, 14:02
|
|
|
Ja kupiłem na allegro tzw. zestaw uniwersalny. Kosztuje to ok.170 zł.
Miałem to montować sam, ale ilość elementów mnie przeraziła. Dałem do zrobienia w zakładzie co montuje takie rzeczy. Zapłaciłem 150 zł. No i jak patrzyłem jak oni to montują to uznałem,że jednak sam dałbym radę.
W tych kompletach są takie ordynarne obudowy na guziki więc włożyłem przyciski w ten podłokietnik, który jest na drzwiach.
Podsumowując:
- wygląda nienajgorzej,
- działa jak na razie bez zarzutu....różnica prędkości opuszczania między tym uniwersalnym a fabrycznym u mojego ojca w mazdzie 626 bardzo mała.
Przykładowo takie coś jak ja kupiłem możesz dostać:
TU
albo
TU |
|
|
|
 |
|
|