[92-96]Colt CA0 - [ALL] zerwana linka od bagaznika
Kokos - 22-11-2007, 18:26 Temat postu: [ALL] zerwana linka od bagaznika jak w temacie
mam kilka watpliwosci, moze ktos przerabial problem i pomoze
- czy trzeba wymienic linke wraz z pancerzem??
- czy konieczne jest odkrecenie fotela kierowcy zeby dostac sie pod wykladzine do uchwytu w kabinie?
- czy sam sobie poradze?????
z gory dzieki za odpowiedzi i porady
Anonymous - 24-11-2007, 10:59
Ja się przyłączę to zapytania o linkę, u mnie nie jest zerwana ale chyba za luźna bo muszę pociągnąć za uchwyt przy fotelu kierowcy i przytrzymać chwilę, dopiero wtedy zamek puszcza ! Da się to jakość naciągnać ?
Anonymous - 24-11-2007, 12:07 Temat postu: Re: zerwana linka od bagaznika
Kokos napisał/a: | jak w temacie
mam kilka watpliwosci, moze ktos przerabial problem i pomoze
- czy trzeba wymienic linke wraz z pancerzem??
- czy konieczne jest odkrecenie fotela kierowcy zeby dostac sie pod wykladzine do uchwytu w kabinie?
- czy sam sobie poradze?????
z gory dzieki za odpowiedzi i porady |
wiec, jeśli zerwana jest tylko linka to pancerza wymieniać nie musisz, wymieć lamą linkę.
fotela kierowcy odkręcać nie musisz, wystarczy ze zdejmiesz listwę tą plastikową przy drzwiach, i podniesiesz wykładzinę, przyczepiona jest na takie zszywki, możesz to wyrwać a później przykleić klejem.
a trzecie pytanie, tak myślę ze poradzisz sobie sam , powinno Ci to zająć ok 30 minut.
____TU____
masz link do tematu zerwanej linki, poczytaj i tam znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania
Levyspor zajrzyj pod wykładzinę, tam jest takie pokrętło (o ile się nie mylę) do regulacji napięcia linki, ale pewności nie dam, bo dawno tam nie zaglądałem. Ewentualnie możesz wymyślić jakiś patent żeby tą linkę napiąć bardziej.
pozdro
Marcin-Krak - 24-11-2007, 15:29
Kokos, ja tylko dodam, jakbyś nie wiedział że w Krakowie jest firma która dorabia linki. Na forum małopolskim są podane namiary.
Kokos - 25-11-2007, 12:09
i jeszcze jedno zapytanie - podejdzie linka hamulcowa od roweru?
(taka akurat mam)
Anonymous - 25-11-2007, 14:29
witam miałem ten sam problem i kupiłem linke w castoramie odkręciłem dzwignie w kabinie zdemontowałem w bagażniku osłone plastikową i wyjołem linke starą .
Stara linka ma zatopione ciężarki ale to nie kłopot bo kupiłem takie nasadzane i jest ok a koszt mały
Kokos - 25-11-2007, 17:05
dzinia wszystko kupiles w castoramie?
Anonymous - 28-11-2007, 17:56
sory że tak długo nie było mnie w domu .Tak wszystko w castoramie
|
|
|