To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GDI] slychac jakby swierszcze spod maski

Anonymous - 25-11-2007, 18:19
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] slychac jakby swierszcze spod maski
Witam wszyskich. posiadam mitsubishi carisma od 2 miesiecy, ostatnio jak wlacze podgrzewanie tylnej szyby i lusterek to spod maski slychac jakby swierszcze, jak wylacze to jest w pozadku. czy to cos powaznego? prosze o pomoc
Kaleid - 25-11-2007, 18:36

Możliwe że alternator pod obciązeniem tak brzęczy.
maxwell61 - 25-11-2007, 18:43

myśle że najlepiej było by wysiąść z auta podnieść maskę i albo wygonic świerszcze albo sprawdzić samemu co tak bzyczy :D ... tylna szyba + ogrzewanie w środku to jest duże obciążenie dla aku ... pozdrawiam
Anonymous - 25-11-2007, 21:41

Panowie czy pompę wspomagania idzie rozebrac czy trzeba nowa kupywac? Bo mi świerszczy tez sie zalagł.
Anonymous - 25-11-2007, 21:44

maxwell61 napisał/a:
tylna szyba + ogrzewanie w środku to jest duże obciążenie dla aku ...

raczej alternatora, bo aku nie jest obciazany podczas pracy auta

Anonymous - 26-11-2007, 10:02

tak myslalem ze to cos z alternatorem. a czy da sie to jakos zlikwidowac? dodam jeszce ze jak bylo cieplej to tego nie bylo
Anonymous - 26-11-2007, 11:05

może pasek sie lekko ślizga :)
troche wilgoci, alternator obciążony stwarza duży opór i gotowe

wymień na pasek mitsuboshi (to poprawna nazwa)
koszt mały a będziesz miał pewność już co do jednego

Anonymous - 26-11-2007, 16:02

wedlog mnie pasek wyglada wporzadku i jest naciagniety

[ Dodano: 28-11-2007, 09:52 ]
nie wiem co sie stalo ale ale to rzezienie ustapilo :biggrin: .przypuszczam ze to dlatego ze ostatnio bylo duzo wilgoci a auto stoi na zewnatrz i byc moze to bylo przyczyna. teraz jest mrozno i jest wporzadku, juz od dwoch dni nic nie slychac.
Dzieki wszyskim za pomoc

Anonymous - 28-11-2007, 17:34

Koledzy sprawa moja przedstawia sie tak z tym świerszczem. Usłyszałem go od niedawna nasłuchiwałem i te piszczenie było bardzo słyszalne w okolicach alternatora wiec rozebrałem wymieniłem łożyska i włożyłem na miejsce. Odpaliłem silnik i :shock: nadal słychac świerszcza zastanawiam sie moze pompa wodna lub któras rolka, ale rozrzad był wymieniany 13k temu, (pasek dwie rolki napinacz hydrauliczny). Moze ta pompa ale samochód ma przejechane 130k. A i to ciekawe dziek słychac tylko na wolnych obrotach.
Co jeszcze moze byc przyczyna tego dzieku ?