[92-96]Colt CA0 - [ALL] Przełacznik wycieraczek tylnej szyby w postaci zespolo
Anonymous - 07-12-2007, 00:25 Temat postu: [ALL] Przełacznik wycieraczek tylnej szyby w postaci zespolo Witam!
Tak sie zastanwiam czy nie dalo by sie przeniesc jakos przelacznika wycieraczek tylnej szyby (klawisza) do przelacznikow zespolonych przy kierownicy. Czy jest to skomplikowane, bawil sie ktos w cos takiego? Czy pasuje taki przelacznik od nowszych wersji Colta? Nie wiem jak dla Was ale dla mnie umiejsccowienie w/w przelacznika w postaci klawisza pod deska jest calkowicie niepraktyczne...
Pozdrawiam
Hugo - 07-12-2007, 08:27
jacobs napisał/a: | Nie wiem jak dla Was ale dla mnie umiejsccowienie w/w przelacznika w postaci klawisza pod deska jest calkowicie niepraktyczne... | Nie wiem co Wy chcecie od tego przełącznika. Dla mnie to miejsce jest jak każde inne. Kiedyś (tak dla zabawy) myślałem żeby go przenieść na tunel środkowy, w miejsce zaślepki przy hamulcu ręcznym, ale nie byłoby to takie proste.
londolut - 07-12-2007, 16:03
jacobs, zastanów się najpierw jak często używasz tylnej wycieraczki i czy warto się bawić w takie transplantacje w moim przypadku jest to całkowicie zbędne bo wycieraczki tylnej szyby używam raz/tydzień i sądzę, że w twoim przypadku jest podobnie
Anonymous - 08-12-2007, 13:46
Jeśli albo cie wkurza tylna wycieraczka, albo jej żadko używasz, zrób to co ja : USUŃ JĄ !
Anonymous - 08-12-2007, 14:52
Kuczan, popieram
ja swoją zaspawałem bo uważam że to jest zbędne jak mam brudną szybę to se myję a i zaspawałem zamek od klapy i przeciwmgłowe... jakoś tak nie wiem lubię gładko zaraz miśka umyje to wrzuce fotkę
a'propos włącznika (bo troche odbiegłem) jak usunąłem wycieraczkę myślałem na wykorzystaniu tego włącznika jako przycisk do drogowych i halogenów.. np zamiast spryskiwacza żeby mrygać i długimi i halogenami na raz a zamiast tego żeby chodziła wycieraczka np włączenie halogenów i długich na stałe.. i tak jak włączam długie to zawsze halogeny a tak to jednym ruchem..
Jogurt - 08-12-2007, 18:12
colt cjo ma zespolony wlacznik. pozostaje Ci wybadac kwestie mocowania i przerobki instalacji.
jadac moim coltem zeby wlaczyc tylna wycieraczke zawsze musze chwile pomyslec gdzie jest wlacznik. w ciagu 3 lat uzylem jej z 3 razy wiec jak dla mnie gladka pupa jest ok
Anonymous - 08-12-2007, 23:04
no chyba zostawie w tym miejscu gdzie jest tylko teraz będzie mały problem z instalacją.. ale może jakoś dojdę do tego jak macie jakieś pomysły dajcie znać
Anonymous - 09-12-2007, 00:55
No wlasnie panowie, tu sie mylicie, bo uzywam dosc czesto...Zawsze musze miec szybe idealnie czysta:)) Tak juz mam i nic nie zmienie. Wlasnie jakbym malo uzywal to to nie przeszkadza, ale ja jestem maly i do tego musze sie "wychylac" z fotela:). Pomysle nad tym przelacznikiem z CJ0, jak cos wymysle to dam znac.
Pozdrawiam
londolut - 09-12-2007, 15:16
jacobs napisał/a: | musze miec szybe idealnie czysta:)) |
...to trzeba ją umyć a nie mignąc wycieraczką
jacobs napisał/a: | jestem maly i do tego musze sie "wychylac" z fotela:) |
mnie się też ciężko cofa z moim 1,7m, ale wycieraczki uzywam może parę razy w tygodniu
|
|
|