To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - [C51A 1.3] Gdzie znajduje się czujnik położenia pedału hamul

Anonymous - 09-12-2007, 22:30
Temat postu: [C51A 1.3] Gdzie znajduje się czujnik położenia pedału hamul
Siemanko, niestety muszę zacząć nowy temat, a to z powodu nowej usterki - zacinającego się światła stopu....Pedał reaguje już na muśnięcie i w efekcie stop pali się nawet po wjechaniu w nieznaczną dziurę. Bardzo to denerwuje ludzi jadących za mną i z tego zdenerwowania może mi któryś w d u p e wjechać więc chciałbym to szybko załatwić. Proszę o rady i sugestie. Dodam że żadnego czujnika nad pedałem nie wypatrzyłem, acha - no i mam wspomaganie.
Hugo - 09-12-2007, 23:36

DaniOOO napisał/a:
Pedał reaguje już na muśnięcie i w efekcie stop pali się nawet po wjechaniu w nieznaczną dziurę.
Hahaha miałem to samo w tym samym aucie. Ba nawet lepiej. Kiedyś spojrzałem w nocy przez okno na moją bestię a tam zapala się światło STOP i gaśnie :shock: . Biegiem do auta a on zakluczony. Szok. Na drugi dzień spojrzałem pod deskę i co zobaczyłem...
DaniOOO napisał/a:
Dodam że żadnego czujnika nad pedałem nie wypatrzyłem
Nad pedałem hamulca jest czujnik, który musisz lekko wykręcić (jest na gwincie i kontrowany nakrętką). Musi być...
Anonymous - 10-12-2007, 11:15

Dzięki wielkie, lece sprawdzić i napisze czy znalazłem tą nakrętke :mrgreen:
Anonymous - 10-12-2007, 21:26

Cześć Daniooo no nic innego nie moze być o czym pisze Hugo tylko nie przesadz z tym wykreceniem żeby naprawde ktoś ci nie wjechał o wtedy sie narobi lepiej wczesniej niż.... Pozdro
Anonymous - 11-12-2007, 13:48

Mam prośbę podpowiedź mi jak dobrać się do tego czujnika on jed miedzy sprzeglem a hamulcem i nie moge kurcze go dosiegnac...
Hugo - 11-12-2007, 14:49

Kluczem dojdziesz (ja doszedłem). Pokombinuj trochę.
lipa40 - 11-12-2007, 19:54

DaniOOO napisał/a:
nie moge kurcze go dosiegnac...
DaniOOO ! walcz !! nie poddawaj się !!! .Trzymam za ciebie kciuki ! . :headbang: :wave:
Anonymous - 11-12-2007, 22:30

No Panowie nie użyłem klucza ale jakoś po ponad godzinie zrobiłem wszystko na tzw. patent, czyli: wpiąłem w gumkę która spadła z ogranicznika mały guzik który wszedł w dziurkę w pedale i dzięki temu teraz gumka nie wypada- a jak nie wypada to i stop się nie blokuje. Namęczyłem się ale teraz przynajmniej jest jak należy!Tak swoją drogą to głupio pomyśleli ten czujnik bo zarombiście trudno jest się do niego dostać, nawet po odkręceniu osłony pod kierą... :| Pozdro i dzięki za pomoc!
lipa40 - 12-12-2007, 17:06

DaniOOO napisał/a:
wpiąłem w gumkę która spadła z ogranicznika mały guzik
!DaniOOO - JESTEŚ WIELKI !!! :naka: :wave: