To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E33A 2.0] pomocyniedziala wentylator

Anonymous - 22-12-2007, 21:39
Temat postu: [E33A 2.0] pomocyniedziala wentylator
witam mam powarzny problem z wentylatorem chlodnicy niezalancza mi sie wogule ,wiem ze sama w sobie dziala bo narazie podlaczylem ja na krutko i w ciezkiej sytuacji przelaczam se pstryczkiem w schowku.bylem u elektromechana ale nawet sie za to niebral(bal sie???)jaki moga byc przyczyny?i jeszcze jedno. pali mi sie kontrolka hamulcow, klocki zmienilem tak ze hebel jest nic to niedziala. razi mnie po oczach ze masakra przez ta kontrolke niechcial koles podbic mi przegladu ale jak przyhamowal to auto prawie wyskoczylo z rolek pomozecie???
czekoladka_1981 - 22-12-2007, 21:53

tomekcz82 napisał/a:
witam mam powarzny problem z wentylatorem chlodnicy niezalancza mi sie wogule

Sprawdż bezpiecznik , przekażnik, czujnik temp.

[ Dodano: 22-12-2007, 22:12 ]
tomekcz82 napisał/a:
pali mi sie kontrolka hamulcow, klocki zmienilem tak ze hebel jest nic to niedziala.

Może masz przetarty przewód od czujnika.

Anonymous - 22-12-2007, 22:29

sprawdzalem bezpieczniki czujnik(a przekaznik gdzie znajde??) i nic a co do hamulcow to musze to sprawdzic
Maretzky85 - 23-12-2007, 12:10

Proponuje włącznik wentylatora na dole w chłodnicy, razem z kablami do wentylatora sprawdzić:) A przekaźnik z tego co wiem jest przy bezpiecznikach pod maską. Powinieneś mieć opis na wierzchu. Jak nie masz to mogę zerknąć ;)
jacek11 - 23-12-2007, 13:54

Zgadzam się z kolegą.To pewnie czujnik wentylatora.Co do hamulców,to pewnie czujka od płynu się zawiesiła.Jeżeli to ta sama kontrolka co ręczny,to sprawdż czujkę ręcznego.
Anonymous - 23-12-2007, 23:21
Temat postu: re wentylatpor
to raczej przekaźnik