To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Wagon Ogólne - [SW 2.4GDI]Gdzie znajduje się filtr paliwa??

Anonymous - 26-01-2008, 17:20
Temat postu: [SW 2.4GDI]Gdzie znajduje się filtr paliwa??
Witam od 1 miesiąca mam space wagona 2.3 GDI chce wymienić w nim filtr paliwa ale nie wiem gdzie on się znajduję??????
Proszę o pomoc z góry wielkie dzięks

Pozdrawiam :) )

Anonymous - 26-01-2008, 22:29

Witaj
Filtr paliwa znajduje sie w zbiorniku paliwa.Nie wiem czy jest do niego dojscie od gory.Ja u siebie wyjmowalem zbiornik zeby sie dostac do filtra.Zbiornik jest zamocowany na 6 srub. Najlepiej wymieniac go jak juz jest bardzo malo paliwa w zbiorniku.

Anonymous - 27-01-2008, 23:52

Mi przekazano, że filtr jest pod zbiornikiem, bardzo widoczny, węglowy i niewymienialny :?: O kurde, Kto ma rację :!:
Anonymous - 28-01-2008, 16:07

LeszsekS, Pod zbiornikiem? Poloz sie i zajrzyj i watpie czy zobaczysz filtr paliwa.U mnie pod zbiornikiem widac tylko kawalek rury wydechowej ktora biegnie do ostatniego tlumnika.Filt paliwa na 100% jest w zbiorniku, wiem o tym bo go wymienialem,z jednej strony zbiornika znajduje sie pompa paliwa a po drugiej stronie jest filtr paliwa :)
Pozdrawiam

skull - 28-05-2009, 01:04

Odświeżę temacik z filtrem paliwa w MSW ,szukałem dzisiaj na kanale, ale nic nie znalazłem :? Czy jest sposób wymiany tego filtra bez odkręcania zbiornika paliwa? Bo chyba od góry w MSW nie ma dojścia. Przeszukałem forum jest różnych tematów o filtrach paliwa w GDI, ale z MSW ciężej coś dowiedzieć się :(
markusk1975 - 10-03-2010, 20:32
Temat postu: Re: [SW 2.4GDI]Gdzie znajduje się filtr paliwa??
skaza11 napisał/a:
Witam od 1 miesiąca mam space wagona 2.3 GDI chce wymienić w nim filtr paliwa ale nie wiem gdzie on się znajduję??????
Proszę o pomoc z góry wielkie dzięks

Pozdrawiam :) )

Witam w niektórych modelach maże w wszystkich nie trzeba wyjmować zbiornika jest dojście od góry zdemontować siedzenie z prawej strony szynę prowadzącą i mamy czujnik poziomu paliwa z drugiej strony mamy pompę paliwa,ale ja mam inny problem auto nie pali nie chodzi pompka paliwa na krótko chodzi cały czas mruga kontrolka paliwa madel auta mitsubishi space wagon 2.4 GDI 150KM rok 99 pomóżcie coś Pozdrawiam

Harry79 - 11-03-2010, 09:40

Filtr paliwa znajduje się w pompie wysokiego ciśnienia i raczej się go nie wymienia.
jast o tym mowa http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=39972 :wink: