To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Problem ze skryptami Java

Anonymous - 23-03-2006, 10:58
Temat postu: Problem ze skryptami Java
Mam problem ze skryptami Java. Mam konto w Banku BPH z dostępem do internetu. By się zalogować, muszę mieć zainstalowaną Jave. Logując się, muszę najpierw wpisać numer, a potem wpisać hasło. I tu pojawia się mój problem, bo kursor przeskakuje automatycznie z jednego okienka do drugiego. Naprawdę trudno jest nadążyć, by wpisać. W praktyce wygląda to tak, że muszę jedną ręką operowac myszką i wracać do odpowiedniego okienka, a drugą wpisywać odpowiednie znaki - i to szybko.
Korzystam z Firefoxa, ale w Explorerze jest dokładnie to samo. Wyłączenie skryptów powoduje niemożliwość zalogowania się. Robiłem już kilkakrotnie reinstalację Firefoxa i Javy - czyściłem też rejestr - i nic. Co to może być?
W pracy też mam Firefoxa i IE i nie ma żadnych problemów

Hubeeert - 23-03-2006, 11:11

Mam to samo - z tego co wiem jest to zabezpieczenie dodatkowe.
Mam konto w ING Banku Śląskim.

Anonymous - 23-03-2006, 11:19

Na początku też tak myślalem, ale na drugim komputerze o niemal identycznej konfiguracji to nie występuje.
Efa! - 23-03-2006, 17:06

A pracujesz z jdk, Gregorbu? Wersja pełna ma ponad 100Mb, ale u mnie nigdy nie ma problemów z obsługą Javy.
JCH - 23-03-2006, 17:36

Cytat:
Mam to samo - z tego co wiem jest to zabezpieczenie dodatkowe.
Mam konto w ING Banku Śląskim.
To nie jest prawidłowa sytuacja. Może warto się przyjrzeć bliżej.
Hubeeert - 23-03-2006, 17:38

Przyglądałem się dokładnie - parę razy - sprawdzałem prawdziwy adres IP i inne - wszystko w porządku.
JCH - 23-03-2006, 18:27

Parę lat korzystałem z INGu, teraz żona korzysta. Nie ma i nie było nigdy jakiegoś przeskakiwania kursora (o czym pisze gregorbu) i pośpiechu przy logowaniu. Fakt, były problemy z javą ale instalacja javy pomagała.
BPHahaha nie znam ale jak widać problem jest po stronie konfiguracji komputera domowego gregorbu i być może Twojego.

edit:
Zdaje się, że java javie nie równa. Po co wyważać otwarte drzwi:
- BPH
- ING

Anonymous - 23-03-2006, 19:21

Efa! napisał/a:
A pracujesz z jdk, Gregorbu? Wersja pełna ma ponad 100Mb, ale u mnie nigdy nie ma problemów z obsługą Javy.

Problem występuje niezależnei od wersji Javy. :roll: Wczoraj trenowałem instalacje/reinstalacje i nic... wymiękam. Instalacje/reinstalacje Firefoxa też już wielokrotnie testowałem. Testowałem też na Mozilli i Avant Browser - problem wciąż występuje. Nie jest to może super ważne, szczególnie uwzględniwszy fakt, że przeciez niecodziennie loguję się, ale uciążliwe jest... I nieco kłopotliwe, bo trzykrotne wpisanie błędnego loginu czy hasła powoduje zablokowanie konta.

Chooper - 23-03-2006, 19:25

gregorbu napisał/a:
Testowałem też na Mozilli i Avant Browser - problem wciąż występuje

bo to jest złośliwość rzeczy martwych, na szczęście jatego w inteligo nie doświadczam...
przykład złośliwości...kupilem IRdę, wszystko ładnie wykrywa, rozpoznaje telefon w zasięgu, w którym jest włączony port podczerwieni, ale już wykryć go w N Pc suite ogólnym lub przeznaczonym do tego modelu (N 7650) to nie łaska, miałem wcześniej dwie irdy na pozyczkachj i tego problemu nie było...na wszystko jest lekarstwo...

Format, i system od nowa :D

Anonymous - 23-03-2006, 22:54

Chooper napisał/a:
kupilem IRdę, wszystko ładnie wykrywa, rozpoznaje telefon w zasięgu, w którym jest włączony port podczerwieni, ale już wykryć go w N Pc suite ogólnym lub przeznaczonym do tego modelu (N 7650) to nie łaska, miałem wcześniej dwie irdy na pozyczkachj i tego problemu nie było...na wszystko jest lekarstwo...

wystarczy w menedzeże urządzeń - urządzenia podczerwieni- zaawansowane -typ urządzenia nadawczo odbiorczego podczerwieni, wybrać SigmaTel4000.
Powinno działać.

Hubeeert - 23-03-2006, 22:59

To może i mi pomożesz - bluetooth D-Link i Sony Ericsson oraz Nokia. No żesz jak jedno działa to drugie nie a przewaznie ani jedno ani drugie, backup pamięci to tylko w marzeniach a ja juz wscieklicy dostaję i modlę sie żeby mi nie podwędzxili albo żeby którys nie padł bo leżę...

AAA i komp - ACER (laptop)

luk_szc - 23-03-2006, 23:13

Jest jeszcze coś takiego - Java Sun i Java Microsoft MSJAVX862.EXE miałem ten problem , że na Sun nie banglało a na Windows VM śmigało .
Anonymous - 23-03-2006, 23:45

Hubeeert napisał/a:
... bluetooth D-Link i Sony Ericsson oraz Nokia. ....

na jakich sterownikach bluetooth pracujesz? Standardowe Windows czy D-linka. Zainstaluj najnowsze D-linka (powinny byc lepsze). Sprawdź ustawienia portów, moze inne urzadzenia pracują na tych samych portach.

Anonymous - 24-03-2006, 00:16

Chooper napisał/a:
bo to jest złośliwość rzeczy martwych,

Nie działa :x Zrobiłem format i postawiłem system na nowo (ot tak - dla zabawy ;) . Żadnych zmian. Kombinowałem też z różnymi edycjami Javy i też nic. Różne ustawienia przeglądarek też nic nie wnoszą.

[ Dodano: 24-03-2006, 23:47 ]
Update:
Działa! D*** wołowa ze mnie! Zrobiłem reinstalację systemu i problem nie zniknął, a tymczasem winę za stan rzeczy ponosiła klawiatura. Mam klawiaturę bezprzewodową, baterie najwidoczniej były na wyczerpaniu. Co ciekawe - żadnych innych objawów poza przeskakiwaniem kursora przy logowaniu do konta w BPH nie było. To się dopiero nazywa złośliwośc rzeczy martwych!
Hubert - sprawdź u siebie, może masz to samo?

Efa! - 25-03-2006, 00:19

No proszę, najprostsze rozwiązania często okazują się najskuteczniejsze ;-)
I kto by na to wpadł tak od razu?