Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-01-2007, 20:55
Problem ze skryptami Java
Autor Wiadomość
gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2006, 10:58   Problem ze skryptami Java

Mam problem ze skryptami Java. Mam konto w Banku BPH z dostępem do internetu. By się zalogować, muszę mieć zainstalowaną Jave. Logując się, muszę najpierw wpisać numer, a potem wpisać hasło. I tu pojawia się mój problem, bo kursor przeskakuje automatycznie z jednego okienka do drugiego. Naprawdę trudno jest nadążyć, by wpisać. W praktyce wygląda to tak, że muszę jedną ręką operowac myszką i wracać do odpowiedniego okienka, a drugą wpisywać odpowiednie znaki - i to szybko.
Korzystam z Firefoxa, ale w Explorerze jest dokładnie to samo. Wyłączenie skryptów powoduje niemożliwość zalogowania się. Robiłem już kilkakrotnie reinstalację Firefoxa i Javy - czyściłem też rejestr - i nic. Co to może być?
W pracy też mam Firefoxa i IE i nie ma żadnych problemów

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-03-2006, 11:11   

Mam to samo - z tego co wiem jest to zabezpieczenie dodatkowe.
Mam konto w ING Banku Śląskim.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2006, 11:19   

Na początku też tak myślalem, ale na drugim komputerze o niemal identycznej konfiguracji to nie występuje.

Efa! 
Mitsumaniak
queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 23-03-2006, 17:06   

A pracujesz z jdk, Gregorbu? Wersja pełna ma ponad 100Mb, ale u mnie nigdy nie ma problemów z obsługą Javy.
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 23-03-2006, 17:36   

Cytat:
Mam to samo - z tego co wiem jest to zabezpieczenie dodatkowe.
Mam konto w ING Banku Śląskim.
To nie jest prawidłowa sytuacja. Może warto się przyjrzeć bliżej.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 23-03-2006, 17:38   

Przyglądałem się dokładnie - parę razy - sprawdzałem prawdziwy adres IP i inne - wszystko w porządku.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 23-03-2006, 18:27   

Parę lat korzystałem z INGu, teraz żona korzysta. Nie ma i nie było nigdy jakiegoś przeskakiwania kursora (o czym pisze gregorbu) i pośpiechu przy logowaniu. Fakt, były problemy z javą ale instalacja javy pomagała.
BPHahaha nie znam ale jak widać problem jest po stronie konfiguracji komputera domowego gregorbu i być może Twojego.

edit:
Zdaje się, że java javie nie równa. Po co wyważać otwarte drzwi:
- BPH
- ING

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2006, 19:21   

Efa! napisał/a:
A pracujesz z jdk, Gregorbu? Wersja pełna ma ponad 100Mb, ale u mnie nigdy nie ma problemów z obsługą Javy.

Problem występuje niezależnei od wersji Javy. :roll: Wczoraj trenowałem instalacje/reinstalacje i nic... wymiękam. Instalacje/reinstalacje Firefoxa też już wielokrotnie testowałem. Testowałem też na Mozilli i Avant Browser - problem wciąż występuje. Nie jest to może super ważne, szczególnie uwzględniwszy fakt, że przeciez niecodziennie loguję się, ale uciążliwe jest... I nieco kłopotliwe, bo trzykrotne wpisanie błędnego loginu czy hasła powoduje zablokowanie konta.

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 23-03-2006, 19:25   

gregorbu napisał/a:
Testowałem też na Mozilli i Avant Browser - problem wciąż występuje

bo to jest złośliwość rzeczy martwych, na szczęście jatego w inteligo nie doświadczam...
przykład złośliwości...kupilem IRdę, wszystko ładnie wykrywa, rozpoznaje telefon w zasięgu, w którym jest włączony port podczerwieni, ale już wykryć go w N Pc suite ogólnym lub przeznaczonym do tego modelu (N 7650) to nie łaska, miałem wcześniej dwie irdy na pozyczkachj i tego problemu nie było...na wszystko jest lekarstwo...

Format, i system od nowa :D

SlaGlaw
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2006, 22:54   

Chooper napisał/a:
kupilem IRdę, wszystko ładnie wykrywa, rozpoznaje telefon w zasięgu, w którym jest włączony port podczerwieni, ale już wykryć go w N Pc suite ogólnym lub przeznaczonym do tego modelu (N 7650) to nie łaska, miałem wcześniej dwie irdy na pozyczkachj i tego problemu nie było...na wszystko jest lekarstwo...

wystarczy w menedzeże urządzeń - urządzenia podczerwieni- zaawansowane -typ urządzenia nadawczo odbiorczego podczerwieni, wybrać SigmaTel4000.
Powinno działać.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 23-03-2006, 22:59   

To może i mi pomożesz - bluetooth D-Link i Sony Ericsson oraz Nokia. No żesz jak jedno działa to drugie nie a przewaznie ani jedno ani drugie, backup pamięci to tylko w marzeniach a ja juz wscieklicy dostaję i modlę sie żeby mi nie podwędzxili albo żeby którys nie padł bo leżę...

AAA i komp - ACER (laptop)

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

luk_szc 
Mitsumaniak
mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Wysłany: 23-03-2006, 23:13   

Jest jeszcze coś takiego - Java Sun i Java Microsoft MSJAVX862.EXE miałem ten problem , że na Sun nie banglało a na Windows VM śmigało .

Mitsumaniaki QR-Code:

SlaGlaw
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2006, 23:45   

Hubeeert napisał/a:
... bluetooth D-Link i Sony Ericsson oraz Nokia. ....

na jakich sterownikach bluetooth pracujesz? Standardowe Windows czy D-linka. Zainstaluj najnowsze D-linka (powinny byc lepsze). Sprawdź ustawienia portów, moze inne urzadzenia pracują na tych samych portach.

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 24-03-2006, 00:16   

Chooper napisał/a:
bo to jest złośliwość rzeczy martwych,

Nie działa :x Zrobiłem format i postawiłem system na nowo (ot tak - dla zabawy ;) . Żadnych zmian. Kombinowałem też z różnymi edycjami Javy i też nic. Różne ustawienia przeglądarek też nic nie wnoszą.

[ Dodano: 24-03-2006, 23:47 ]
Update:
Działa! D*** wołowa ze mnie! Zrobiłem reinstalację systemu i problem nie zniknął, a tymczasem winę za stan rzeczy ponosiła klawiatura. Mam klawiaturę bezprzewodową, baterie najwidoczniej były na wyczerpaniu. Co ciekawe - żadnych innych objawów poza przeskakiwaniem kursora przy logowaniu do konta w BPH nie było. To się dopiero nazywa złośliwośc rzeczy martwych!
Hubert - sprawdź u siebie, może masz to samo?

Efa! 
Mitsumaniak
queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 25-03-2006, 00:19   

No proszę, najprostsze rozwiązania często okazują się najskuteczniejsze ;-)
I kto by na to wpadł tak od razu?
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo

Odpowiedz do tematu