Przesunięty przez: Hubeeert 04-01-2007, 20:55 |
Problem ze skryptami Java |
Autor |
Wiadomość |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 23-03-2006, 10:58 Problem ze skryptami Java
|
|
|
Mam problem ze skryptami Java. Mam konto w Banku BPH z dostępem do internetu. By się zalogować, muszę mieć zainstalowaną Jave. Logując się, muszę najpierw wpisać numer, a potem wpisać hasło. I tu pojawia się mój problem, bo kursor przeskakuje automatycznie z jednego okienka do drugiego. Naprawdę trudno jest nadążyć, by wpisać. W praktyce wygląda to tak, że muszę jedną ręką operowac myszką i wracać do odpowiedniego okienka, a drugą wpisywać odpowiednie znaki - i to szybko.
Korzystam z Firefoxa, ale w Explorerze jest dokładnie to samo. Wyłączenie skryptów powoduje niemożliwość zalogowania się. Robiłem już kilkakrotnie reinstalację Firefoxa i Javy - czyściłem też rejestr - i nic. Co to może być?
W pracy też mam Firefoxa i IE i nie ma żadnych problemów |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-03-2006, 11:11
|
|
|
Mam to samo - z tego co wiem jest to zabezpieczenie dodatkowe.
Mam konto w ING Banku Śląskim. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 23-03-2006, 11:19
|
|
|
Na początku też tak myślalem, ale na drugim komputerze o niemal identycznej konfiguracji to nie występuje. |
|
|
|
 |
Efa!
Mitsumaniak queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 02 Maj 2005 Posty: 3528 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 23-03-2006, 17:36
|
|
|
Cytat: | Mam to samo - z tego co wiem jest to zabezpieczenie dodatkowe.
Mam konto w ING Banku Śląskim.
| To nie jest prawidłowa sytuacja. Może warto się przyjrzeć bliżej. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 23-03-2006, 17:38
|
|
|
Przyglądałem się dokładnie - parę razy - sprawdzałem prawdziwy adres IP i inne - wszystko w porządku. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 23-03-2006, 18:27
|
|
|
Parę lat korzystałem z INGu, teraz żona korzysta. Nie ma i nie było nigdy jakiegoś przeskakiwania kursora (o czym pisze gregorbu) i pośpiechu przy logowaniu. Fakt, były problemy z javą ale instalacja javy pomagała.
BPHahaha nie znam ale jak widać problem jest po stronie konfiguracji komputera domowego gregorbu i być może Twojego.
edit:
Zdaje się, że java javie nie równa. Po co wyważać otwarte drzwi:
- BPH
- ING |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 23-03-2006, 19:21
|
|
|
Efa! napisał/a: | A pracujesz z jdk, Gregorbu? Wersja pełna ma ponad 100Mb, ale u mnie nigdy nie ma problemów z obsługą Javy. |
Problem występuje niezależnei od wersji Javy. Wczoraj trenowałem instalacje/reinstalacje i nic... wymiękam. Instalacje/reinstalacje Firefoxa też już wielokrotnie testowałem. Testowałem też na Mozilli i Avant Browser - problem wciąż występuje. Nie jest to może super ważne, szczególnie uwzględniwszy fakt, że przeciez niecodziennie loguję się, ale uciążliwe jest... I nieco kłopotliwe, bo trzykrotne wpisanie błędnego loginu czy hasła powoduje zablokowanie konta. |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 23-03-2006, 19:25
|
|
|
gregorbu napisał/a: | Testowałem też na Mozilli i Avant Browser - problem wciąż występuje |
bo to jest złośliwość rzeczy martwych, na szczęście jatego w inteligo nie doświadczam...
przykład złośliwości...kupilem IRdę, wszystko ładnie wykrywa, rozpoznaje telefon w zasięgu, w którym jest włączony port podczerwieni, ale już wykryć go w N Pc suite ogólnym lub przeznaczonym do tego modelu (N 7650) to nie łaska, miałem wcześniej dwie irdy na pozyczkachj i tego problemu nie było...na wszystko jest lekarstwo...
Format, i system od nowa |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
SlaGlaw [Usunięty]
|
Wysłany: 23-03-2006, 22:54
|
|
|
Chooper napisał/a: | kupilem IRdę, wszystko ładnie wykrywa, rozpoznaje telefon w zasięgu, w którym jest włączony port podczerwieni, ale już wykryć go w N Pc suite ogólnym lub przeznaczonym do tego modelu (N 7650) to nie łaska, miałem wcześniej dwie irdy na pozyczkachj i tego problemu nie było...na wszystko jest lekarstwo...
wystarczy w menedzeże urządzeń - urządzenia podczerwieni- zaawansowane -typ urządzenia nadawczo odbiorczego podczerwieni, wybrać SigmaTel4000.
Powinno działać. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 23-03-2006, 22:59
|
|
|
To może i mi pomożesz - bluetooth D-Link i Sony Ericsson oraz Nokia. No żesz jak jedno działa to drugie nie a przewaznie ani jedno ani drugie, backup pamięci to tylko w marzeniach a ja juz wscieklicy dostaję i modlę sie żeby mi nie podwędzxili albo żeby którys nie padł bo leżę...
AAA i komp - ACER (laptop) |
Just think...
. |
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1056 Skąd: się biorą dzieci ???
|
Wysłany: 23-03-2006, 23:13
|
|
|
Jest jeszcze coś takiego - Java Sun i Java Microsoft MSJAVX862.EXE miałem ten problem , że na Sun nie banglało a na Windows VM śmigało . |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
SlaGlaw [Usunięty]
|
Wysłany: 23-03-2006, 23:45
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | ... bluetooth D-Link i Sony Ericsson oraz Nokia. .... |
na jakich sterownikach bluetooth pracujesz? Standardowe Windows czy D-linka. Zainstaluj najnowsze D-linka (powinny byc lepsze). Sprawdź ustawienia portów, moze inne urzadzenia pracują na tych samych portach. |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2006, 00:16
|
|
|
Chooper napisał/a: | bo to jest złośliwość rzeczy martwych,
Nie działa Zrobiłem format i postawiłem system na nowo (ot tak - dla zabawy . Żadnych zmian. Kombinowałem też z różnymi edycjami Javy i też nic. Różne ustawienia przeglądarek też nic nie wnoszą.
[ Dodano: 24-03-2006, 23:47 ]
Update:
Działa! D*** wołowa ze mnie! Zrobiłem reinstalację systemu i problem nie zniknął, a tymczasem winę za stan rzeczy ponosiła klawiatura. Mam klawiaturę bezprzewodową, baterie najwidoczniej były na wyczerpaniu. Co ciekawe - żadnych innych objawów poza przeskakiwaniem kursora przy logowaniu do konta w BPH nie było. To się dopiero nazywa złośliwośc rzeczy martwych!
Hubert - sprawdź u siebie, może masz to samo? |
|
|
|
 |
Efa!
Mitsumaniak queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 02 Maj 2005 Posty: 3528 Skąd: Gdańsk
|
|