To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - 4G63 DOHC z ECU oraz wtryskami od 4G63T...

Anonymous - 05-02-2008, 18:52
Temat postu: 4G63 DOHC z ECU oraz wtryskami od 4G63T...
Jezdze Galem z 91roku ale sypie mi sie buda i szukam drugiej, mam 4G63SOHC ktory sprawuje sie niezle. Szukajac po Allegro natrafilem na ta oferte: KLIK

Powiem szczerze ze galancik kusi mnie niemilosiernie, tym bardziej, iz u mnie pekla przednia szyba i tak napredce bede musial w swoj samochod inwestowac...

Rozmawialem dokladnie ze sprzedawca, on zakupil tego gala z silnikiem 4G63T i ten silniczek mu sie wysypal tak, ze nie bylo sensu go naprawiac. Wyjal wiec silnik, wieksza skrzynie i wsadzil 4G63 DOHC, skrzynie od niego, a ze mial ECU od 4G63T to do zamienionego silnika wlozyl wieksze wtryskiwacze (te od 4G63T), i tak silnik odpala ale sie dusi i strasznie kopci, wiec facet sprzedaje.

I teraz pytanie do Was Mitsumaniacy: Co potrzebaby bylo zrobic zeby przywrocic tego Gala do zycia??

Bartek - 05-02-2008, 20:05

To nie ma prawa działać......

[ Dodano: 05-02-2008, 20:08 ]
Potrzebne:
- tłoki
- korbowody
- głowica kompletna (lub wałki i zawory + wymiana gniazd ;) )

Anonymous - 05-02-2008, 20:11

No jak??

Przeciez w galu z ogloszenia wszystko jest oryginalne, poza ECU i wtryskiwaczami, i teraz jest kwestia albo: kupna ECU od 4G63DOHC oraz wtryskiwaczy, albo nie wiem wlasnie czego... :?

Bo blacharka ponoc jest w super stanie, na tym bardzo mi zalezy, a jak to tego doszloby 4WD i 16v bylbym w siodmym niebie :biggrin: