To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - skrzypi jak diabli...Carisma 1,9 GLX TD

mikoś - 11-02-2008, 10:03
Temat postu: skrzypi jak diabli...Carisma 1,9 GLX TD
witam potrzebował bym jakiejś wskazówki,jeśli to w ogóle możliwe,schematu lub jakichś wypowiedzi,,,coś mi zgrzyta z prawej strony przodu,na przykład jak przez próg zwalniający przejade,taki straszny wgryzający się w ucho zgrzyt...:mrgreen: dzięki pozdrawiam
Robson86 - 11-02-2008, 10:38

jesli piszczy to prawdopodobnie gorne mocowanie amortyzatora
Pozdroo

mikoś - 11-02-2008, 11:05

no właśnie chodzi o to że nie piszczy,,,zgrzyta tak jakby jakaś guma o gume się ocierała tak mocno,,...a to górne mocowanie to gdzie się znajduje jak wygląda i co mam z tym zrobić??jak można to prosze o jakieś szczegółowe wskazówki..

[ Dodano: 11-02-2008, 11:09 ]
oczywiście z góry dziękuje :biggrin:

Robson86 - 11-02-2008, 11:14

Znaczy gorne mocowanie jest przykrecone 3 srubami do "nadkola po maska" -tam gdzie amortyzator sie konczy. Sa tam 3 czesci mozliwe ze poleciala Ci ta ostatnia gorna...
Pozdroo

mikoś - 11-02-2008, 11:43

dziękuje bardzo a znajdzie się jakiś schemat na ten temat albo cosik takiego ukazującego to miejsce??? :oops:
Anonymous - 11-02-2008, 12:30

A moze sworzen wachacza? Mi na progu tez skrzypial jak wjezdzalem - jakims cudem sie smar z niego wydostal.
mikoś - 11-02-2008, 17:41

wegiel napisał/a:
A moze sworzen wachacza? Mi na progu tez skrzypial jak wjezdzalem - jakims cudem sie smar z niego wydostal.

w takim wypadku co mógłbym zrobić a żeby nie zgrzytało????

saphire - 11-02-2008, 21:28

mikoś napisał/a:
wegiel napisał/a:

w takim wypadku co mógłbym zrobić a żeby nie zgrzytało????

jak już się sworzeń zatarł to tylko wymiana na nowy

Anonymous - 11-02-2008, 21:34

Podjedź na zaprzyjaźniony warsztat i niech wstrzykną gęstego oleju do sworzni, wtedy zobaczysz co jest grane.
Anonymous - 15-02-2008, 09:34

Dokladnie, mi nasmarowali chlopaki i skrzypienie ustalo.
mikoś - 16-02-2008, 21:05

ja jak na razie nie mam zbytnio czasu żeby choć to konsultować ale jak coś to na pewno bede o tym pisał...dzięki za zainteresowanie
:mrgreen:

Anonymous - 19-03-2008, 13:25

U mnie działo się dokładnie to samo. Przy przejeżdżałem przez próg zwalniający to z przodu było słychać tylko jedno wielkie skrzypienie. Wymiana gum mocowania wachacza przedniego nic nie dała. Dopiero po wymianie dwóch gum mocowania przedniego stabilizatora skrzypienie całkowicie znikło.
Orginały kupiłem od gościa na allegro po 35 zł/szt http://moto.allegro.pl/it...eje_drazka.html
pozdrawiam

Anonymous - 19-03-2008, 16:01

Witam

Z czekaniem jeśli to jest element gumowo-metalowy nie radzę czekać w nieskończoność. Jak mnie zaczęło skrzypieć (okazało się że był to górny tylni wachacz), to jeździłem tak ze 2 tygodnie, zanim dostałem części na wymianę. Po wymianie okazało się, że z gumy na końcu wachacza nic nie zostało - nie wyglądało to za fajnie, a pewnie jak bym jeszcze dłużej pojeździł to wydatki mogły by być większe.

Pozdrawiam
Arthus

Werwolf - 19-03-2008, 19:46

To ja te gumy w ASO kupiłem za 15PLN/sztuka :lol:

Pozdrawiam wszystkich przepłacających
Werwolf