To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA4A] Co to za wtyczki??

Anonymous - 17-02-2008, 01:03
Temat postu: [CA4A] Co to za wtyczki??
Wisza mi 2 wtyczki i nie wiem czy powinny one tak sobie wisiec czy nie. Mozecie mi powiedziec od czego one sa i czy sa potrzebne??

JEst ona zlokalizowana kolo reflektora od strony kierowcy:

Po lewej (stojac przed maska) stronie silnika od przednich wycieraczek:

To to juz wogole jakis odlot... :? Co to jest?? Jest to po prawej stronie silniczka przednich wycieraczek.

Przepraszam za jakosc zjdeci ale nie mialem przy sobie aparatu i robilem je w ciemnym garazu.

Hugo - 17-02-2008, 10:45

Dwie pierwsze u mnie też nie są podłączone a w aucie wszystko działa :mrgreen: . A ta ostatnia to nic innego jak złącze do zmasowania zapłonu.
Anonymous - 17-02-2008, 12:03

Hugo napisał/a:
A ta ostatnia to nic innego jak złącze do zmasowania zapłonu.

ma to sobie tak wisiec?? :P

Anonymous - 17-02-2008, 12:38

SlaVkoEg napisał/a:
ma to sobie tak wisiec?? :P
Tak. :)
Anonymous - 17-02-2008, 13:20

hihi :) też przez dłuższy czas się zastanawiałem po co te wtyczki :) no ale się już wyjaśniło
pozdro :)

pawela - 17-02-2008, 13:41

Podejrzewam ze te wtyczka kolo reflektorow moze moze odpowiadac za spryskiwacze reflektorow, ktore na Colcie widzialem tylko raz, ale w instrucji sa podane jako wyposazenie opcjonalne.
londolut - 17-02-2008, 15:35

pawela napisał/a:
Podejrzewam ze te wtyczka koło reflektorow moze moze odpowiadac za spryskiwacze reflektorow, ktore na Colcie widzialem tylko raz, ale w instrucji sa podane jako wyposazenie opcjonalne.
Lub jako standard w krajach skandynawskich gdzie są wymagane wycieraczki na reflektor.
Anonymous - 18-02-2008, 02:44

Gabek_82 napisał/a:
hihi :) też przez dłuższy czas się zastanawiałem po co te wtyczki :) no ale się już wyjaśniło
pozdro :)

Podzielisz sie z nami tą wiedzą? Czy zostanie na "ma tak wisieć i już...":)

londolut - 18-02-2008, 06:13

jacobs napisał/a:
Podzielisz sie z nami tą wiedzą? Czy zostanie na "ma tak wisieć i już...":)
Przecież się wyjaśniło? Pojedyncza jest do masowania zapłonu a przy reflektorach to spryskiwacze reflektorów i (może) wycieraczki.
Anonymous - 18-02-2008, 07:12

dokładnie :) w znacznym stopniu chodziło mi o to złącze bo nie miałem pojęcia do czego one służy :)
Anonymous - 18-02-2008, 10:17

londolut napisał/a:
Przecież się wyjaśniło? Pojedyncza jest do masowania zapłonu a przy reflektorach to spryskiwacze reflektorów i (może) wycieraczki.

Ta ostatnia to wiem ze to ZUZ, ale w dalszym cigau nie ma 100% pewnosci co do tych przy reflektorach. Ja sie zastanawaim czasem czy to nie jest zlacze do halogenow poprowadzone...Ale no wlasnie: wydaje mi sie...hehe

pawela - 18-02-2008, 10:24

jacobs napisał/a:
londolut napisał/a:

Ta ostatnia to wiem ze to ZUZ, ale w dalszym cigau nie ma 100% pewnosci co do tych przy reflektorach. Ja sie zastanawaim czasem czy to nie jest zlacze do halogenow poprowadzone...Ale no wlasnie: wydaje mi sie...hehe

to nie zlacze do halogenow, bo ja mam halogeny sprawne i mam rowniez te wtyczki do niczego nie podpiete. Tak samo inne colty z przeciwmgielnymi.

[ Dodano: 18-02-2008, 10:28 ]
londolut napisał/a:
Lub jako standard w krajach skandynawskich gdzie są wymagane wycieraczki na reflektor.

hehe dokladnie, jedyne CA0 jakie widzialem ze spryskiwaczami bylo w ogloszeniu ze szwecji.

josie - 19-02-2008, 19:36

CA0 ze spryskiwaczami reflektorów:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4469552

A dokładnie takie same wtyczki miałem też u siebie w C52 - czyli starszym modelu colta. Też do niczego nie podpięte

Tomekp - 19-02-2008, 19:50

josie napisał/a:
CA0 ze spryskiwaczami reflektorów:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4469552

:shock:

Ma też podgrzewane fotele! Mysłałem że nie zdarza się to w 1.3, zwłaszcza w wersjach bez podłokietnika.

londolut - 19-02-2008, 20:57

Jeśli to wersja na Skandynawię (raczej) to bez podgrzewania tyłu sie nie obejdzie jak tam takie mrozy ;)