[XX-92]Galant E3xA i starsze - mały komputer - duży kłopot
Anonymous - 17-02-2008, 21:17 Temat postu: mały komputer - duży kłopot Witam szanowne grono
Stało się to czego się obawiałem, mój komputer w Galancie 2,0 8V padł. Nie do końca, nie podaje sygnału na jeden wtryskiwacz co skutkuje jazdą na benzynie na trzech garach, na gazie pracuje normalnie na czterech bez problemu.
Byłem u Pana Tomka Michalaka w Kaplinie, swoimi tylko znanymi sposobami najpierw sprawdził co padło, a na drugi dzień został sprawdzony na komputerze od Galanta z motorem 1,8 i faktycznie pracuje normalnie na czterech garach.
A teraz pada pytanie: spróbować dać do naprawy czy szukać drugiej używki?. Są na allegro w Poznaniu i nawet by podchodził numerami do mojego ale cena mnie powala 650zł. Nie ukrywan skromny żywot prowadzę. Więc co radzicie?
szubab - 18-02-2008, 12:38
Regeneracja komputera będzie na pewno znacznie tańsza niż zakup nowego starego. Mieszkasz blisko Warszawy, zwróć się do Bartka. Jestem pewien że nareperuje Ci kompa porządnie.
waldi-1 - 23-02-2008, 11:05
w moim przypadku kom był kosmicznie tańszy bo zakupiłem go za 50 zeta w łodzi a znalazłem gościa na allegro, tak wiec szukaj dalej lub zadzwoń pod numer 660 547 515 lub 504 660 734 ja tam kupiłem zapytaj czy ma i ile chce< negocjuj oczywiscie cene> jeśli niema to szukaj
Anonymous - 23-02-2008, 13:42
Panowie z całym szacuneczkiem mój sterownik znowu działa.
A wszystko dzięki Bartkowi, który chętnie pomógł i naprawił bez mrugnięcia okiem . Na łamach owego forum serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazaną pomoc. Nawet mam takie głupie wrażenie ,że po naprawie mój silnik pracuje spokojniej, lepiej wchodzi na obroty, a jego dźwięk to poezja dla moich uszu.
Z ciekawostek co zdechło, otóż rozlał się jeden kondensator i wyżarł ścieżkę którą szedł sygnał na wtryskiwacz. Bartek wymienił wszystkie cztery i reanimował co zostało zalane.
Mam nadzieję,że nic nie przekręciłem w tym skromnym opisie.
Panowie czuję się waszym dłużnikiem.
Szacuneczek dla wszystkich.
|
|
|