To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - [C51A 1.3] podgrzewanie lusterek

Anonymous - 19-02-2008, 00:20
Temat postu: [C51A 1.3] podgrzewanie lusterek
Witam, mam w swoim aucie podgrzewane lusterka, niestety podgrzewanie nie działa. Co w tym wypadku zrobić? Czy nie działające podgrzewanie może być efektem zmiany silnika? :?: :shock:
Hugo - 19-02-2008, 13:23

Sprawdź w drzwiach czy w ogóle do lusterka wchodzą jakieś kable.
tomusn - 19-02-2008, 23:18

DaniOOO napisał/a:
Witam, mam w swoim aucie podgrzewane lusterka, niestety podgrzewanie nie działa. Co w tym wypadku zrobić? Czy nie działające podgrzewanie może być efektem zmiany silnika?
no to w szoku jestem, bo nie sądzę żeby C5x miał podgrzewane lusterka - mój nie miał
szpala85 - 20-02-2008, 15:31

Cytat:
no to w szoku jestem, bo nie sądzę żeby C5x miał podgrzewane lusterka - mój nie miał

dokładnie :wink: nawet ja w moim Gti musiałem dokupic maty grzewcze do lusterek :wink:

Anonymous - 20-02-2008, 15:55

no kurcze nawet na lustrach mam narysowane ze sa podgrzewane! :shock:

[ Dodano: 20-02-2008, 15:56 ]
aha i w drzwiach jest jedna kostka bodajrze z dwoma bolcami, więc instalka od ogrzewania pewno jest... :P

[ Dodano: 20-02-2008, 15:59 ]
aha tak przy okazji jeszcze jedno pytanie, chcę zmienić silnik na 1.5, czy skrzynia którą teraz mam podejdzie?I jeszcze jedno a propos skrzyni- charczy mi coś w niej, a kiedy wcisnę sprzęgło przestaje, czy chodzi i łożysko oporowe? :idea: :?:

tomusn - 20-02-2008, 16:54

DaniOOO napisał/a:
aha i w drzwiach jest jedna kostka bodajrze z dwoma bolcami, więc instalka od ogrzewania pewno jest...
bodajże w niektórych Lancerach były podgrzewane, a w Coltach to sprawdzę w wyposażeniu potem, zapodaj fotkę tej kostki
Anonymous - 20-02-2008, 16:58

dodam, że moje auto pochodzi z Holandii albo skandynawi bo miałem spryskiwacze reflektorów i takie tam...
Hugo - 20-02-2008, 17:00

[quote]a propos skrzyni- charczy mi coś w niej, a kiedy wcisnę sprzęgło przestaje, czy chodzi i łożysko oporowe? Mozliwości sa dwie. Łożysko oporowe sprzęgła lub łożysko wałka sprzęgłowego. Raczej to pierwsze skoro po naciśnięciu sprzęgła jest cicho.
tomusn - 20-02-2008, 23:04

DaniOOO napisał/a:
dodam, że moje auto pochodzi z Holandii albo skandynawi bo miałem spryskiwacze reflektorów i takie tam...
to by też wyjaśniało te podgrzewacze w lusterkach, najlepiej odkręć śrubę od dołu i zdejmij lustro z mocowaniem, jak są podgrzwane będą miały kable i jakieś podłączenie.

PS. w niemieckich prospektach, a mam ich 5 nie ma wzmianki o podgrzewaniu lusterek

josie - 20-02-2008, 23:42

Hugo napisał/a:
Mozliwości sa dwie. Łożysko oporowe sprzęgła lub łożysko wałka sprzęgłowego. Raczej to pierwsze skoro po naciśnięciu sprzęgła jest cicho.

Chyba odwrotnie Hugo, jak się naciska sprzęgło to łożysko oporowe zaczyna pracę. A jemu po naciśnięciu cichnie. Wtedy zatrzymuje się skrzynia i obstawiam, że to jakieś łożysko skrzyni

Hugo - 21-02-2008, 00:02

josie fakt pomyłka z mojej strony.
Anonymous - 21-02-2008, 00:39

CZyli panowie co mam w końcu wymienić, żeby nie huczało i nie charczało?Może po prostu olej zmienić? :?: :idea:

[ Dodano: 23-02-2008, 14:05 ]
to napisze mi ktoś w końcu co z tą skrzynia robić bo sam już zgłupiałem :?: :shock: Na początku marca chciałem oporowe wymienić, ale teraz mówicie, że to jednak nie to..... :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: