[96-02]Colt CJ0 - [CJ1A 1.3] Podświetlenie na desce rozdzielczej
Anonymous - 26-02-2008, 22:56 Temat postu: [CJ1A 1.3] Podświetlenie na desce rozdzielczej w desce rozdzielczej na samym środku sa 3 pokrętła od nawiewu (po zegarkiem) i mam dwa pytania
1. ile z nich jest oświetlonych (u mnie jedno tylko lewe)
2. Jeśli są wszystkie 3 oświetlone to jak zdemontować żeby móc wymienić żarówkę
EDIT:
Linki, które mogą być przydatne w nawiązaniu do tego tematu:
Kontrolka temperatury silnika
Podświetlenie stacyjki
Problemy z podświetleniem - czyli co zrobić jak coś nie działa.
Anonymous - 27-02-2008, 09:34 Temat postu: Re: Żarówki w pokrętłach od nawiewu
BH20 napisał/a: | w desce rozdzielczej na samym środku sa 3 pokrętła od nawiewu (po zegarkiem) i mam dwa pytania
1. ile z nich jest oświetlonych (u mnie jedno tylko lewe)
2. Jeśli są wszystkie 3 oświetlone to jak zdemontować żeby móc wymienić żarówkę |
pokrętła są podświetlone przez dwie żarówkami lewa i prawa strona, można powiedzieć że mniej więcej po bokach środkowego pokrętła (regulacja mocy nawiewu)
Zdejmujesz przedni panel (jest na czterech zaczepach) odkręcasz śruby (zdaje się, że są cztery) i delikatnie wysuwasz. Niestety wysuwa się tylko na parę centymetrów(o ile nie chce ci sie demontować całej deski :/ ) i miejsca jest na dwa palce może trzy zależy od gabarytów....żarówki z wyczuciem trzeba delikatnie podciągnąć do góry i wysunąć.
Ja przy pierwszym podejściu ułamałem później już szło lepiej trzeba wyczuć...
pheno - 22-12-2008, 22:11
na początek witam i pozdrawiam wszystkich Forumowiczów!
w zasadzie w imieniu brata pytam; czy wie ktoś może jak wymontować gniazdo zapalniczki? tam również chce zmienić kolor podświetlania...
Hugo - 22-12-2008, 23:05
pheno w Colcie CJO? Pociągasz energicznie "do siebie" konsolę środkową (jest na zatrzaskach). Odpinasz wtyczkę zapalniczki i wykręcasz oprawkę żarówki podświetlenia. Z tyłu zapalniczki masz dużą nakrętkę. Odkręcasz ją i wyjmujesz "do siebie" zapalniczkę. Właściwie to po co ją wyjmujesz?
pheno - 23-12-2008, 16:26
COLT 1300i 12V 1996-2001 więc chyba to CJ1A... jeśli zamieszałem na FORUM to sorki
a po co ją wyjmuje? no właśnie chce tam również zmienić kolor podświetlania, bo w zegarach i kokpicie środkowym ( regulacja nawiewów ) już to zrobiłem. nie chce nic urwać czy ułamać bo to COLT brata i to "taka niespodzianka ma być"...
dzięki za podpowiedź!!!
Hugo - 23-12-2008, 19:07
pheno napisał/a: | a po co ją wyjmuje? | Pytałem po co chcesz wyjmować zapalniczkę, bo jeśli chcesz tylko zmienić żarówkę to zapalniczki nie wyjmujesz, a jedynie wyciągasz konsolę, j/w.
Marino - 31-12-2008, 12:40
DiPi napisał/a: | żarówki z wyczuciem trzeba delikatnie podciągnąć do góry i wysunąć |
ja nie wiem kto to wymyślił ale to jest praktycznie niewykonalne w domowych warunkach. bolą mnie opuszki palców jak pisze tego posta, tak samo jest z wyciągnięciem panelu sterowania nawiewem, totalna masakra, ja poległem i będę jeździł z żaróweczką przepaloną.
SHARK1979 - 10-01-2009, 14:04
Też kiedyś wymieniałem tam podświetlenie na diodowe i trosze się namęczyłem
mitsu B - 28-04-2009, 20:30
ok,a czy ktos z was sie orientuje ile zarowek podswietla zegary?chce kupic przed rozkreceniem deski dlatego pytam,wiem ze to maja bys W5W
Anonymous - 28-04-2009, 20:34
Same tarcze podświetlane są przez 4 żarówki W5W oraz jedną żarówkę T5. Reszta to żarówki T5 od kontrolek.
mitsu B - 28-04-2009, 20:39
dzieki za blyskawiczna odpowiedz
jeszcze jedno,ta jedna zarowka T5 podswietla wyswietlacz LCD?
Anonymous - 28-04-2009, 20:46
mitsu B napisał/a: | jeszcze jedno,ta jedna zarowka T5 podswietla wyswietlacz LCD? | Tak - oczywiście mowa wyświetlaczu zegarka.
byhlk - 20-06-2009, 14:44 Temat postu: POdśiwetlneie przycisku od awaryjek Pytanko czy przycisk od świateł awaryjnych jest u was podświetlony??
Marcin-Krak - 20-06-2009, 17:33
U mnie nigdy nie było. Są dwie opcje - albo miałem od zawsze spaloną żarówkę, albo nie jest. Stawiam na opcję numer 2, bo nigdy u nikogo w CJ nie widziałem podświetlenia
byhlk - 20-06-2009, 18:31
Ale nawet kiedy włączam awaryjne powinien przycisk mrugać razem z kierunkami tak jak to jest na zegarach
|
|
|