Carisma - Techniczne - Schowek pod radiem
Anonymous - 27-02-2008, 15:42 Temat postu: Schowek pod radiem Mam pytanie czy ktoś ma patent jak można naprawić klapkę od małego schowka na konsoli centralnej. Podobno to problem większości cari. Po prostu plastki (zameczek) się po pewnym czasie wyłamuje i cały czas musi być otwarty.
Anonymous - 27-02-2008, 15:57
Mnie to właśnie też niedawno spotkało i zamierzam to zrobić na magnesie: magnes przykleję do schowka na górze, a jakąś blaszkę do klapki od wewnątrz... I sie zobaczy jak to działać będzie...
Anonymous - 04-03-2008, 20:14
z magnesem bym uważał ze względu na radio.
osobiście myślałem o takiej sprężynce która by dociskała te drzwiczki.
zamontowana wspołosiowo na zawiasie, z takimi drucikami - ok 2 cm - na razie mam tylko pomysł...
Robson86 - 04-03-2008, 20:37
A np. wymiana w ASO na nowa klapke Moze zadzwon i sie spytaj ile takie cos kosztuje
Pozdroo
Juiceman - 05-03-2008, 12:40
Z rozbitka będzie taniej
Mario - 05-03-2008, 14:04
Robson86 napisał/a: | A np. wymiana w ASO na nowa klapke Moze zadzwon i sie spytaj ile takie cos kosztuje |
Juiceman napisał/a: | Z rozbitka będzie taniej |
Może i taniej ale chyba w ASO nie będą chcieli aż tak dużo za to ?
Anonymous - 05-03-2008, 18:51
Ciężko kurcze jakiegos rozbitka dorwać (przynajmiej u mnie na podkarpaciu...), a dzwoniłem już w pare miejsc jak znalazłem na aledrogo ogłoszenia o częsciach i chcieli przeważnie za klapkę 30-50 zł...
Anonymous - 06-03-2008, 09:07
Probowalem na magnesiku - takim np jak jest do szafek itd - ale d...
Gorna czesc dzrzwiczek nie jest plaska wiec nie trzyma magnesu. Zakleilem tasma od srodka - przez ta dziurke pod uchwytem
Anonymous - 06-03-2008, 09:21
skleic sie nie da?
jesli ma sie ten zaczep mozna go przykleic,
w ten otwor idealnie pasuje pudelko od tictac'a jako przytrzymanie tego dzyndzla zanim go klej nie zwiaze.
Anonymous - 06-03-2008, 21:15
Pół roku temu, przeprowadziłem naprawę powyższego elementu przy użyciu zestawu składającego się z : blaszki o wym ok 20 x 25 x 0.2 mm i Poxipolu. Myślę że listek tworzywa też byłby dobry.
Urwany języczek został przyklejony do jednego końca blaszki, a drugi koniec blaszki został wklejony w uchwyt drzwiczek tak aby języczek zajmował pierwotna pozycję.
Zastosowane rozwiązanie sprawuje sie lepiej niż oryginał a modyfikacje nie są widoczne
Kilka uwag:
- grubość blaszki jest zależna od sprężystości materiału z którego jest wykonana
- plastikowe elementy zostały zmatowione papierem ściernym
- w blaszce wykonałem po 2 otwory na końcach i została ona pokryta klejem z 2 stron, tak aby całość trzymała się na strukturze kleju przy ewentualnym odklejeniu się pracującej blaszki
- czas naprawy: 30 min
THE END
Pozdrawiam.
Anonymous - 06-03-2008, 22:21
mi sie udalo za 20pln z angola wyjac
|
|
|