To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - jaki olejdo silnika 1,9 TD

Anonymous - 29-03-2006, 20:12
Temat postu: jaki olejdo silnika 1,9 TD
mam następujące pytanie
mam zamiar wymienic olej w samochodzie, bo juz na to czas i zastanawiam sie jaki wlac,?
samochód ma juz przejechane 310 000 :)
bo do tej pory lałem Lotos, ale mechanik powiedział aby lepiej zmienił na jakis lepszy, a wiec stąd moje pytanie na jaki??

Matejko - 29-03-2006, 20:22

a jak lejesz tego lotosa to ubywa go cos od wymiany do wymiany?? bo jesli tak to schodzisz wtedy o klase nizej, czyli syntetyczny pozniej polsyntetyczny i mineralny a jak mineralnego bierze rowno z paliwem to remont, jesli koniecznie chcesz zmienic lotos na cos innego to jesli np lejesz teraz polsyntetyczny to zmien na polsyntetyczny tyle ze innego producenta typu mobil, shell, valvoline itp. pamietaj tylko o tym zeby czasami nie wlac o klase wyzszego oleju gdyz wyplucze nagar i moze rozszczelnic silnik
Anonymous - 29-03-2006, 20:27

a wiec ja wlewam teraz mineralny Lotos do diesla i z wymiany na wymiane praktycznie nic nie ubywa, no może max z setkę
Matejko - 29-03-2006, 20:45

no to wlej jakis mineralny innego producenta, bron boze polsyntetyk albo syntetyk bo bedzi kaszana :D
Anonymous - 29-03-2006, 21:01

Matejko napisał/a:
no to wlej jakis mineralny innego producenta, bron boze polsyntetyk albo syntetyk bo bedzi kaszana :D

aha oki pewnie wleje Valvoline do TD, podobno bardzo dobry jest

Matejko - 29-03-2006, 21:34

byleby mineralny