|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Matejko 10-04-2006, 13:39 |
jaki olejdo silnika 1,9 TD |
Autor |
Wiadomość |
jacekr2 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2006, 20:12 jaki olejdo silnika 1,9 TD
|
|
|
mam następujące pytanie
mam zamiar wymienic olej w samochodzie, bo juz na to czas i zastanawiam sie jaki wlac,?
samochód ma juz przejechane 310 000
bo do tej pory lałem Lotos, ale mechanik powiedział aby lepiej zmienił na jakis lepszy, a wiec stąd moje pytanie na jaki?? |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 29-03-2006, 20:22
|
|
|
a jak lejesz tego lotosa to ubywa go cos od wymiany do wymiany?? bo jesli tak to schodzisz wtedy o klase nizej, czyli syntetyczny pozniej polsyntetyczny i mineralny a jak mineralnego bierze rowno z paliwem to remont, jesli koniecznie chcesz zmienic lotos na cos innego to jesli np lejesz teraz polsyntetyczny to zmien na polsyntetyczny tyle ze innego producenta typu mobil, shell, valvoline itp. pamietaj tylko o tym zeby czasami nie wlac o klase wyzszego oleju gdyz wyplucze nagar i moze rozszczelnic silnik |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
jacekr2 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2006, 20:27
|
|
|
a wiec ja wlewam teraz mineralny Lotos do diesla i z wymiany na wymiane praktycznie nic nie ubywa, no może max z setkę |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 29-03-2006, 20:45
|
|
|
no to wlej jakis mineralny innego producenta, bron boze polsyntetyk albo syntetyk bo bedzi kaszana |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
jacekr2 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2006, 21:01
|
|
|
Matejko napisał/a: | no to wlej jakis mineralny innego producenta, bron boze polsyntetyk albo syntetyk bo bedzi kaszana |
aha oki pewnie wleje Valvoline do TD, podobno bardzo dobry jest |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 29-03-2006, 21:34
|
|
|
byleby mineralny |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
|
|